Beste Brokers van Nederland [2023] | Mijn Gouden tips!

Er zijn ontzettend veel online brokers die een platform aanbieden om te traden of beleggen. Maar niet ieder platform is geschikt voor Nederlanders om dit op een goede manier te doen. Om het zacht te zeggen, er zit een hoop bagger tussen. Daarom heb ik een lijst gemaakt met de beste brokers waar ik zelf achter sta.

Verder krijg je ook mijn gouden tips om de juiste beslissing voor een online broker te maken.

Slim: maak bij elke broker gratis een demo account aan om zelf te testen!

Beste broker van Nederland (2023): Shortlist

 1. eToro – Copy Trading Broker
 2. Plus500 – CFD Broker
 3. Tradenet – Beste Daytrading Broker voor beginners
 4. Colmex Pro – Daytrading broker met veel mogelijkheden
 5. Bitvavo – Beste Crypto broker
 6. Bux Zero – Beste mobiele broker
 7. Eurotrader – Beste nieuwe broker
 8. Litebit – Beste Crypto Exchange
 9. DeGiro – Online Broker

Een paar keer per jaar doe ik zelf onderzoek naar de beste online broker in Nederland. Ik kijk onder andere naar de transactiekosten, het platform, de mogelijkheden en de klantenservice. Dit doe ik zodat je een goede, weloverwogen keuze kunt maken voor een online broker die goed bij je past.

Hieronder vind je een lijst met (naar mijn mening) de beste en meeste betrouwbare brokers van Nederland.

1. eToro

Aandelen zonder commissie

Traders kopiëren met copy trading!

Voor zowel traden als beleggen

Crypto beleggen/traden ook mogelijk!

Gratis oefenen met demo account

76% van de particuliere beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren. eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt gevaar.

eToro logo

2. Plus500

CFD broker, dus alleen handel in CFD’s

Goed en duidelijk platform

Een van de grootste partijen

Voor zowel traden als beleggen

Gratis oefenen met demo account

82% van de particuliere beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Plus500 Logo

3. DeGiro

Broker met bankvergunning

Ideaal voor lange termijn beleggers

Commissievrij beleggen mogelijk!

Uitgeroepen tot beste broker Nederland

Ook mogelijkheden voor (day)traders

Met beleggen kun je jouw inleg verliezen.

DeGiro logo beste broker Nederland.

4. Tradenet

Perfect voor startende (day)traders

Veel gratis leermateriaal

Direct-access met demo account

Lage instapprijzen

Overzichtelijk trading platform

Tradenet logo beste broker Nederland

5. Colmex Pro

Gereguleerde online daytrading broker

Goede Nederlandstalige klantenservice

Lage minimale storting van 500 dollar

Voor beginners en gevorderden

Kans op gratis Tesla aandeel!

Colmex Pro logo beste broker Nederland

6. Bitvavo

Beste broker voor crypto

Ook mogelijk om te daytraden

Goede app en website

Veel soorten beschikbare altcoins

Nederlandse klantenservice

Bitvavo logo beste broker Nederland

7. Bux Zero

Prettig mobiel platform

Kosteloos beleggen in veel producten

Lage minimum inleg

Makkelijk instappen voor beginners

Makkelijk te bereiken klantenservice

8. Eurotrader

Duidelijke website en platform

Toegang tot veel CFD’s

Lage kosten

Veel gratis tools

Uitgebreid leerplatform

Eurotrader logo

9. LiteBit

Veilige Crypto Broker

Toegang tot veel Cryptomunten

Lage kosten

Gloednieuwe exchange op komst

Uitgebreid en simpel platform

LiteBit logo.

Gouden tips bij het vergelijken van de beste online brokers

Beste Broker gouden tips

Je weet nu wat de beste brokers van Nederland zijn, maar welke is het meest geschikt voor je eigen situatie? Dat kun je alleen zelf bepalen. Hieronder geef ik je mijn gouden tips om dit voor jezelf te uit te zoeken.

Tip 1. Bepaal wat je precies wil doen

Als je begint met beleggen of traden is het belangrijk dat je van tevoren goed bekijkt hoeveel tijd je er daadwerkelijk aan kwijt wil zijn. Er zijn verschillende manieren om een goed rendement te behalen. Je kunt bijvoorbeeld passief beleggen, actief beleggen of daytraden. Voor elk van deze vormen van beleggen is een andere broker weer beter. Het is ook goed om het verschil tussen deze vormen te begrijpen

Passief beleggen

Passief beleggen beste broker van Nederland

Als je zo min mogelijk tijd kwijt wil zijn aan beleggen, heb je een broker nodig die je het zo makkelijk mogelijk maakt, waarbij je er eigenlijk geen omkijken naar hebt. Ook is het prettig om een broker te zoeken waarbij je zo min mogelijk kosten maakt.

Naar mijn mening is dan DeGiro of Bux Zero een goede optie. Beide platformen zijn goed ingesteld voor mensen die passief willen beleggen. Je kunt het zelfs compleet vanaf je telefoon regelen. Verder hebben beide brokers mogelijkheden om volledig commissievrij te beleggen.

Met deze brokers kun je gemakkelijk met maximaal 1 uur per maand beleggen in aandelen en ETF’s.

Wat ook een goede optie zou kunnen zijn in dit geval is eToro. Dit platform heeft een copy trading functie waarbij je de beleggingen van succesvolle traders kunt kopiëren. Dit kun je automatisch instellen, zodat je eigen vermogen meegroeit (of daalt, wees jezelf altijd bewust van de risico’s) met dat van de trader die je kopieert. Hier hoef je dus ook minder mee bezig te zijn.

Actief beleggen (swing traden)

Actief beleggen beste broker van Nederland

Als je actief wil beleggen ben je al snel 1 tot 2 uur per week ermee bezig. Je leest je veel in over de fundamentele waarden van bedrijven en neemt sneller winst dan een passieve belegger. Dit wordt ook vaak wel swing traden genoemd, omdat deze vorm van beleggen ook wel meer op handelen lijkt.

Voor actieve beleggers zijn er meerdere solide opties voor online brokers. Naar mijn mening is Plus500 of eToro een goede optie. Je kunt hierbij beleggen in veel verschillende financiële instrumenten, waardoor

Daytraden

Daytraden beste broker van Nederland

Bij day traden heb je het eigenlijk niet meer over beleggen maar echt over handelen, de naam zegt het al. Je koopt en verkoopt aandelen op dezelfde dag. Aan het einde van de dag heb je geen open posities meer. Je bent veel bezig met technische analyse zoals support en resistance en probeert doormiddel van trading strategieën winst te maken.

Lees ook: Scalping: een gouden daytrading strategie!

Als je gaat day traden heb je daar een gespecialiseerde broker bij nodig. Eentje met een goed platform die ervoor zorgt dat je zo optimaal mogelijk dit kunt doen. Als je net begint met traden kun je gaan voor Tradenet. Dit is een broker die verschillende pakketten aanbiedt om mee te daytraden. Als je al iets meer gevorderd bent is Colmex Pro ook een goede optie om een demo account te openen, je maakt dan zelfs meteen kans op een gratis aandeel van Tesla!

Tip 2. Bepaal wat je wensen voor een online broker zijn

Als je de beste brokers in Nederland vergelijkt is het ontzettend belangrijk dat je scherp hebt wat precies je eisen zijn van een broker. Toen ik zelf destijds op zoek ging naar een geschikte broker voor mezelf, had ik een lijstje met punten die ik naliep om te checken of het een match zou zijn. Dit zijn punten die je voor jezelf ook na kan lopen:

Wat moet er mogelijk zijn bij de broker?

Aan welke eisen moet de online broker voldoen?

Hoe belangrijk is het platform voor mij?

In welke financiële instrumenten wil ik beleggen?

Wat zijn prettige maar niet noodzakelijke functies?

Als je bovenstaande voor jezelf op een rij hebt, weet ik zeker dat je een goede broker gaat vinden.

Tip 3. Bepaal waar je in wil beleggen of traden

Het is belangrijk dat je goed weet waarin je wil beleggen. De meest gebruikte instrumenten om tegenwoordig in te investeren zijn:

 • Aandelen
 • ETF’s
 • Obligaties
 • CFD’s (Contract For Difference)
 • Grondstoffen (Commodities)
 • Cryptovaluta

Let wel op: je kunt niet bij elke broker investeren in ieder mogelijk financieel instrument. Zo kun je bij Plus500 bijvoorbeeld alleen maar beleggen in CFD’s, obligaties worden daar niet aangeboden. Bij DeGiro of Bux Zero kun je het beste terecht als je juist in losse aandelen wil beleggen. Crypto-liefhebbers zijn juist beter af bij een partij als Bitvavo, alhoewel eToro ook steeds meer crypto mogelijkheden heeft!

Tip 4. Bepaal met hoeveel geld je wil starten

Voordat je bepaalt welke broker je gaat gebruiken, is het handig om voor jezelf te weten met welk bedrag je gaat beginnen. Leg je meteen een groot bedrag in? Of ga je maandelijks kleine bedragen storten met de dollar cost averaging strategie?

Sommige brokers hanteren een minimum inleg om te starten. Zo is die inleg bij Plus500 honderd dollar en bij eToro 50 dollar.

Er zijn ook brokers die geen minimum inleg vereisen, bijvoorbeeld DeGiro, Bitvavo of Bux Zero. Wil je dus echt klein beginnen, dan zijn dit mogelijk goede brokers om mee te starten!

Wat is een broker?

Wat is een broker

Je bent dus op zoek naar een broker, maar wat doet een broker eigenlijk precies? Ik leg het je uit. Als je wil beleggen, heb je toegang nodig tot de beurs. Die toegang wordt verschaft door een broker, omdat beurzen alleen samenwerken met professionele partijen.

Een rekening bij een broker is te vergelijken met een rekening bij een bank. Vanuit je eigen bankrekening stort je geld op de rekening van een broker. Zodra je geld is aangekomen bij de firma, kun je het geld aan het werk zetten op de beurs. Je gaat het investeren in de markt.

Je online broker account geeft weer hoeveel geld je nog vrij hebt om te investeren, en hoeveel van je geld op dit moment in de markt zit. Als je in iets hebt geïnvesteerd wat in waarde stijgt, kun je het verkopen. De winst daarvan wordt dan bijgestort op je broker account. Vanuit daar kun je het geld weer overmaken naar je bankrekening, of het herinvesteren om zo nog meer winst te maken.

Wat is de beste broker voor beginners?

Beste Broker Passief Beleggen

In de lijst die ik hierboven heb gemaakt, zitten brokers voor zowel gevorderden als voor beginners. Welke broker voor beginners het beste bij je past ligt er aan hoe je wil beleggen, is dat actief of passief?

Als je actief gaat beleggen heeft eToro mijn voorkeur. eToro heeft een ontzettend prettig platform om mee te werken. En door de copy trading functies kun je veel leren van anderen.

Wil je meer passief beleggen? Dan zijn DeGiro en Bux Zero een goede optie. Dit zijn beide platformen waarbij je kan beleggen in losse aandelen zonder handelskosten. Ze hebben allebei een handige app die goed werkt, voor de beginner ook makkelijk te begrijpen.

Als je wilt beginnen met daytraden is Tradenet een solide optie. Tradenet is eigenlijk een soort opleidingsbroker. Ze bieden verschillende pakketten aan voor beginners, ook kun je met een demo account eerst oefenen met nep geld.

Beleggen bij een Bank vs. Broker

Bank vs. Broker

Het is je misschien opgevallen dat ik in deze lijst geen banken heb opgenomen. Dat heeft een paar redenen. Ten eerste: de kosten. Beleggen bij een bank kost vaak een stuk meer dan wanneer je het zelf doet bij een broker. Ook hanteren banken vaak een minimale inleg per maand, waardoor je dus gebonden bent aan het maandelijks inleggen via een bedrag.

Verder is bij een bank beleggen lang niet het enige waar ze zich mee bezig houden. Ze geven hypotheken uit, je kunt er geld sparen, betalen en vaak ook nog verzekeren. Een broker heeft daarentegen maar 1 richtpunt. Dat is geld beleggen.

Dit maakt dat ik persoonlijk liever mijn geld bij een broker beleg dan bij een bank, daarom vind je in deze lijst ook geen banken terug.

Online brokers vergelijken: Conclusie

Beste Broker vergelijken conclusie

Ik hoop dat je mijn lijst met beste brokers goed kunt gebruiken in je zoektocht. Het is geheel gratis om bij de brokers een (demo)account aan te maken, daardoor kun je zelf testen welke online broker het beste bij je past. Welke broker uiteindelijk het beste bij je past, ligt helemaal aan jezelf en jouw situatie.

Als je net begint met beleggen is DeGiro of Bux Zero een goede optie, ze hebben een goede interface die je makkelijk leert begrijpen. Ook hebben ze veel aandelen en financiële instrumenten die je zonder kosten kunt verhandelen. Wil je beginnen met daytraden? Kijk dan eens serieus naar Tradenet. Dit is een leerplatform om daytraden voor relatief kleine bedragen onder de knie te krijgen.

Als je graag wilt beleggen of daytraden met crypto, dan is Bitvavo de ‘way to go’. Ze hebben echt een goed ontwikkeld platform om te beleggen, ook heeft Bitvavo een geavanceerd platform met grafiekensoftware. Daarmee kun je ook actiever beleggen en traden.

Een andere crypto broker die je kunt overwegen is LiteBit. Ze zijn op dit moment hard aan het werk om een nieuwe exchange op te bouwen met extreem lage prijzen.

Als je graag actief wil beleggen is eToro een goede optie. Hun platform wordt constant doorontwikkeld, waardoor je altijd goed zit daar. Als je ook graag bezig wilt gaan met CFD’s, maak dan ook absoluut een demo account aan bij Plus500. Ook Eurotrader is een goede broker om eens te bekijken, deze is vrij nieuw. Maar biedt daardoor wel lage kosten aan voor zijn gebruikers.

Tot slot wil ik je nog meegeven dat iedere broker in deze lijst een goede keuze is. Ik weet van mijn persoonlijke ervaringen dat dit goede, betrouwbare brokers zijn die allemaal een goede optie zijn. Welke broker je uiteindelijk ook kiest, je zit altijd goed met deze lijst. Ik wens je in ieder geval veel plezier en succes met je nieuwe broker!


Foto van auteur
Auteur
Jan Willem
Hoi! Ik ben de man achter Tradebaas. Met deze website bouw ik een platform voor mensen om meer te leren over traden & beleggen.

Er wordt geen informatie of financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Plaats een reactie