LiteBit Review 2023: Buitengewone Crypto Broker!

LiteBit logo.
Beoordeling

LiteBit is een veilige crypto broker waar je met een gerust hart aan de slag kunt. Ze bieden goede ondersteuning via de klantenservice. Ze zijn twee keer uitgeroepen tot beste crypto broker van Europa, daarmee hebben ze een goede reputatie binnen de cryptocurrency wereld.

Toen crypto een aantal jaar geleden steeds populairder werd, schoten de brokers als paddestoelen uit de grond. Een broker die toen al lang en breed was opgericht, is LiteBit. In 2013 zag LiteBit al het levenslicht. Maar is deze crypto broker in 2022 nog steeds relevant? Je leest het in mijn LiteBit review.

LiteBit Review.

Wat is LiteBit?

LiteBit is een crypto broker. Dat betekent dat je crypto kunt kopen én verkopen op hun platform. Ze zijn al in 2013 opgericht, wat ze een van de oudste crypto brokers in Europa maakt. LiteBit heeft op dit moment meer dan 70 soorten cryptocurrencies waarin je kunt handelen. Naast de grote coins zoals Bitcoin en Ethereum, hebben ze ook een groot aanbod in altcoins waar je in kunt investeren.

Het aanbod in cryptocurrencies groeit hier constant. Dus er komen regelmatig nieuwe coins bij.

Is LiteBit betrouwbaar?

Veel mensen vragen zich af of LiteBit betrouwbaar is. Dat is een logische vraag, aangezien er veel om crypto brokers te doen is de laatste tijd.

Na wat onderzoek ben ik tot de conclusie gekomen dat LiteBit absoluut een veilige crypto broker is. Zo moet je verschillende stappen doorlopen om je account aan te maken en daarna te koppelen aan je identiteit.

Ze maken ook gebruik van 2FA Authenticatie én als je van een nieuw IP-adres inlogt, moet je eerst een code invullen. Voor hackers is het dus erg moeilijk om binnen te komen.

Voordat je een eerste aankoop LiteBit kunt doen, moet je bijvoorbeeld ook je telefoonnummer verifiëren. Daarna kun je per dag tot 1000 euro spenderen. Als je met nog grotere bedragen wil handelen moet je ook je identiteit verifiëren.

Ook goed om te weten: LiteBit staat onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) en moet zich daarom ook houden aan de Nederlandse wet, waaronder de Wwtf-wetgeving.

Verder is er op de website van LiteBit veel voorlichting te vinden over hoe je optimaal je account kunt beveiligen.

LiteBit slaat het grootste deel (95% tot 98%) van alle crypto en tegoeden op in offline wallets (cold wallets). Dat betekent dat deze wallets niet online te bereiken zijn. Je crypto staat hier dus veilig. Lees hier meer over veiligheid volgens LiteBit.

LiteBit Ervaringen

De ervaringen die ik online lees over LiteBit zijn overwegend positief. Toch heeft LiteBit (net zoals de meeste online brokers) ook negatieve ervaringen. Na wat onderzoek kwam ik erachter dat dit vooral LiteBit reviews zijn zoals deze:

Negatieve LiteBit Review.

Veel mensen die een account openen bij LiteBit proberen waarschijnlijk voor het eerst in hun leven Bitcoin te kopen. Helaas lukt het ze niet meteen, daarom geven ze LiteBit er maar de schuld van.

Helaas is dit iets wat ik vaker zie bij de online brokers die ik review. Ze krijgen de schuld van problemen waar ze niks aan kunnen doen.

Over het algemeen zijn er meer positieve LiteBit ervaringen, zoals deze:

Positieve LiteBit review.

Ik lees veel LiteBit reviews die bijvoorbeeld de goede klantenservice prijzen. Maar ook het toegankelijke platform om mee te traden word genoemd.

Kosten

De transactiekosten die je betaald bij LiteBit verschillen per coin waarin je wil handelen. Zo betaal je 1,25% transactiekosten als je Bitcoin wil kopen via Litebit. Als je Bitcoin wil verkopen betaal je 0,70% transactiekosten.

Voor de meeste andere grote cryptocurrencies zoals Cardano en Ethereum betaal je rond de 2% transactiekosten. Voor andere altcoins zoals Shiba Inu, The Sandbox en Uniswap betaal je rond de 3% transactiekosten.

Voor actief handelen zijn de kosten aan de hoge kant. Als je van plan bent om te daytraden kun je dat beter met Bitvavo doen.

Tip: bekijk hier een overzicht van de transactiekosten op LiteBit per coin

De transactiekosten zijn hier niet de allerlaagste in Nederland. Maar daar lijkt op korte termijn verandering in te komen. LiteBit is op dit moment namelijk aan het werken aan een gloednieuwe crypto exchange met maximale kosten van 0,25% per transactie.

Als je op tijd een account hebt bij LiteBit kun je ook toegang krijgen tot de early access om meteen bij de opening gebruik te maken van deze lage kosten.

Geld Storten en Opnemen

Als je geld wil storten op je LiteBit wallet, betaal je helemaal geen extra kosten via iDeal. De opnamekosten verschillen per munt die je wil opnemen.

Cryptocurrency kopen bij LiteBit

Voordat je bij LiteBit crypto’s kunt kopen, moet je eerst een account aanmaken. Zoals ik eerder al heb geschreven, moet je daarvoor eerst een aantal verificaties doorlopen. Dit hoeft bij veel andere brokers niet, maar LiteBit heeft veiligheid hoog in het vaandel staan, dat lijkt me geen verkeerd uitgangspunt.

Nadat je een account hebt aangemaakt en alle verificaties hebt doorlopen, kun je aan de slag met het kopen van cryptocurrencies bij LiteBit.

Het kopen bij LiteBit is erg simpel en snel. Het is niet nodig om eerst geld op je account te storten. Je kunt direct via iDeal geld omzetten naar Bitcoin. Bij een broker als Bitvavo moet dit wel.

Een andere mogelijkheid die LiteBit aanbied, is dat je de cryptocurrency kan ontvangen in een eigen wallet. In plaats van de wallet die je via LiteBit aanmaakt. Hierdoor ben je dus niet afhankelijk van LiteBit voor het opslaan van je crypto.

LiteBit Review: Het platform

Het platform van LiteBit was een lange tijd gedateerd, de website zag er oubollig uit en werkte niet optimaal. Maar vorig jaar hebben ze grote update doorgevoerd, waardoor het platform er nu een stuk beter uitziet. Oordeel zelf:

LiteBit Platform overzicht.

In een oogopslag kun je nu zien wat de huidige koers van een munt is. Daarnaast kun je ook meteen bijkopen. Veel mensen kiezen voor LiteBit juist omdat hun platform erg simpel is en weinig aan de verbeelding overlaat.

LiteBit App

De app van LiteBit is echt waar deze crypto broker er uit springt voor mij. Je kunt duidelijk zien dat hier veel tijd in is gestoken. Je kunt hier de crypto markt bekijken, je eigen portfolio inzien en je account aanpassen wanneer nodig.

Je kunt ook gemakkelijk via de app crypto kopen. Handig voor als je onderweg bent en je ziet een mooie kans op de markt.

De app is verder goed ontworpen en is makkelijk en snel in gebruik. Er zijn eigenlijk geen dingen die voor mijn gevoel in deze app ontbreken.

Klantenservice

De klantenservice van LiteBit is volledig Nederlands. Je kunt ze bereiken via livechat, mail of telefonisch. Dat laatste is wel bijzonder te noemen, omdat er maar weinig crypto brokers zijn die een telefonische helpdesk hebben. LiteBit is daarin dus een uitzondering.

LiteBit review helpdesk
De verschillende manieren om contact op te nemen met de LiteBit Helpdesk.

Tijdens mijn research heb ik meerdere keren contact opgenomen met LiteBit. Via de mail duurde dit het langst om een antwoord te krijgen. De livechat reageerde daarentegen erg snel en ook telefonisch werd ik vrij snel te woord gestaan, nadat ik even in de wacht stond.

Ik merk dat de medewerkers van LiteBit allemaal erg goed weten waar ze het over hebben. Als je een vraag stelt over een specifieke munt of over een procedure, weten ze allemaal meteen waar je het over hebt. Al met al is de klantenservice voor mij echt een pluspunt.

Voor- en Nadelen

Aangezien dit een uitgebreide LiteBit review is, som ik hieronder nog een keer alle voor- en nadelen voor je op:

Voordelen

 • Twee keer uitgeroepen tot beste crypto broker
 • Telefonische én Nederlandstalige klantenservice
 • Crypto bewaard in offline wallets
 • Uitstekende mobiele app
 • Goede account beveiliging
 • Geregistreerd bij DNB
 • Duidelijk en simpel platform
 • Steeds meer toegang tot nieuwe coins

Nadelen

 • (Nog) geen crypto exchange
 • Relatief hoge kosten
 • (Nog) geen stop/loss orders
 • Lastig koopgeschiedenis in te zien

LiteBit review: Conclusie

LiteBit is een betrouwbare en veilige broker die doet wat het belooft. Bij deze crypto broker kun je toegankelijk instappen in de wondere wereld van cryptocurrencies.

Toch is het jammer dat de kosten op dit moment relatief hoog zijn, overigens gaat daar verandering in komen met de komst van de LiteBit Exchange.

Door de hoge kosten is LiteBit op dit moment voornamelijk geschikt om voor de lange termijn mee te investeren. Als je niet veel bezig bent met crypto maar wel af en toe geld erin wil beleggen, is LiteBit ideaal. Door het toegankelijke platform en de duidelijke app kun je op een zeer duidelijke manier toetreden tot de crypto markt.

Voor een LiteBit alternatief raad ik je aan om mijn lijst met beste brokers te bekijken.

Foto van auteur
Auteur
Jan Willem
Hoi! Ik ben de man achter Tradebaas. Met deze website bouw ik een platform voor mensen om meer te leren over traden & beleggen.

Er wordt geen informatie of financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Plaats een reactie