Daytraden met Bitvavo: de Ultieme Uitleg (2024)

Bitvavo is in Nederland een van de meest gerespecteerde en veilige crypto brokers. Je kunt er makkelijk mee investeren in veel verschillende cryptocurrencies. Wat veel mensen niet weten, is dat Bitvavo ook een speciaal platform heeft ontwikkeld om mee te (day)traden. Dus ja, het is mogelijk om te daytraden met Bitvavo.

In dit artikel leg ik je van A tot Z uit hoe je kunt daytraden bij Bitvavo en hoe je het Bitvavo Exchange platform optimaal gebruikt!

🤑 Ontvang €1000 gratis traden bij Bitvavo! 🤑

In het kort: Wat is Bitvavo eigenlijk?

Bitvavo is een van de grootste crypto brokers van Nederland. Ze maken het mogelijk om op een veilige manier te (day)traden en beleggen in digitale valuta, zoals Bitcoin en Ethereum.

Verder behoort Bitvavo tot de goedkoopste en veiligste crypto brokers van Nederland en Europa. Zo slaan ze gekochte cryptocurrencies grotendeels op in cold wallets. Waardoor ze erg goed zijn opgeslagen, niet veel brokers kunnen dit zeggen.

Bitvavo heeft een gebruiksvriendelijk platform voor zowel computer als telefoon, die het makkelijk maakt om crypto’s te kopen en verkopen. Het is goed voor zowel beginners als gevorderden. Voor de mensen die actief willen beleggen, zoals daytraden, heeft Bitvavo ook een speciaal platform ontwikkeld: de Bitvavo Exchange.

Daytraden met Bitvavo: Stappenplan

Hieronder leg ik je stap voor stap uit hoe je start met daytraden op het platform van Bitvavo. Spoiler alert: het is makkelijker dan je misschien denkt.

Stap 1: Maak een account aan

Ten eerste is het belangrijk dat je je aanmeld bij Bitvavo. Via deze link betaal je bij de eerste 1000 euro aan crypto geen handelskosten. Ik raad je aan om meteen de twee-factor authenticatie aan te zetten, zodat je account meteen goed beveiligd is. Via een van de onderstaande knoppen kun je een account aanmaken.

Zodra je dit hebt gedaan is het tijd om door te gaan naar de volgende stap.

Stap 2: Schakel over naar Bitvavo Exchange

Het is nu tijd om over te schakelen naar het speciale trading platform van Bitvavo: de Bitvavo Exchange. Dit doe je door in je menu te klikken op ‘Geavanceerd’.

Schakel over naar geavanceerd in het menu.

Zodra je dit hebt gedaan, kom je terecht op de Bitvavo Exchange, het platform voor daytraden met Bitvavo.

Daytraden met Titvavo Platform.

Als je dit voor het eerst ziet kan het er een beetje intimiderend uitzien. Dat had ik tenminste wel toen ik voor het eerst een trading platform zag. Maar het is echt simpeler dan je denkt.

Stap 3: Ontdek het platform

Neem de tijd om het Bitvavo Exchange rustig te ontdekken. Je kunt nu aan de slag om te daytraden met Bitvavo! Hieronder leg ik je meer uit over de geavanceerde tak van dit crypto platform.

Verschil tussen standaard en geavanceerd

Het belangrijkste verschil tussen het standaard en het geavanceerde platform van Bitvavo, is de manier waarop je crypto kunt aankopen. Bij het normale platform kun je alleen crypto kopen en verkopen op de huidige prijs. Bij de geavanceerde variant zijn er een stuk meer mogelijkheden.

Zo kun je hier kiezen uit een limit order, stop limit order en een market order. Dit zijn verschillende soorten orders waarbij je bijvoorbeeld kunt instellen dat je alleen Bitcoin koopt als de prijs boven een bepaald bedrag komt.

Verder zie je op het geavanceerde platform een grafiek staan. Dit is een grafiek van Tradingview, een losstaand grafiekenprogramma, waarmee je de prijs van Cryptocurrencies op verschillende tijdframes in de gaten kan houden. Handig wanneer je dus wat actiever gaat handelen in cryptocurrencies.

Kun je bij Bitvavo short gaan?

Het is helaas niet mogelijk om short te gaan bij Bitvavo. Bij bitvavo kun je alleen crypto kopen en weer verkopen. Als je wilt short gaan met cryptocurrencies, raad ik de broker ByBit aan. Met deze crypto broker kun je onder andere met leverage traden en dus ook short gaan.

Conclusie

Het is mogelijk om te daytraden met Bitvavo. Dankzij de Bitvavo Exchange heb je toegang tot meer geavanceerde aspecten die het standaard platform je niet biedt. Dit kost je overigens helemaal niks extra’s en is meteen beschikbaar.

Als je nog helemaal nieuw bent op het gebied van daytraden. Raad ik je aan om eerst eens het boek Daytrading voor Dummies te lezen, of een van de andere boeken die ik aanraad.

Je kunt ook mijn gids lezen. Daarin leer je alles wat je nodig hebt om goed te kunnen starten.

🤑 Ontvang €1000 gratis traden bij Bitvavo! 🤑
Foto van auteur
Auteur
Jan Willem
Hoi! Ik ben de man achter Tradebaas. Met deze website bouw ik een platform voor mensen om meer te leren over traden & beleggen.

Er wordt geen informatie of financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

7 gedachten over “Daytraden met Bitvavo: de Ultieme Uitleg (2024)”

  • Indicatoren kun je hier wel gebruiken! In de bovenste balk van de grafiek staat een knop met ‘Indicators’. Daar kun je verschillende indicatoren toevoegen aan je grafiek, zoals VWAP. Bitvavo werkt voor dit platform samen met TradingView. Als je nog meer mogelijkheden wil op je grafiek, raad ik je aan om een account aan te maken bij Tradingview zelf, daar kun je alles naar wens instellen.

   Maar het moet dus wel mogelijk zijn om een indicator te gebruiken in het geavanceerde gedeelte van Bitvavo.

   Greetz, JW.

   Beantwoorden
 1. Bij Bitvavo zie je sinds kort niet meer de laatste candles in advanced, wat is er gebeurd? die worden pas ge-update bij een koerswijziging. Voorheen was ie meteen zichtbaar

  Beantwoorden

Plaats een reactie