Blondjes Beleggen Beter review (2023)

Vrouwen beleggen beter dan mannen. Dit is echt waar en je kunt het nalezen in een onderzoek van fidelity. Nadat Janneke Willemse, de auteur van Blondjes Beleggen Beter, tot dit inzicht kwam, begon ze een blog waarop ze tot in de puntjes liet zien hoe ze als beginnend belegger te werk ging.

Duidelijk mag zijn dat het beleggen haar geen windeieren heeft gelegd. Na 3 jaar beleggen behaalde ze een rendement van 45%. Dat is ver bovengemiddeld als je het vergelijkt met de grote meerderheid van de mensen.

In dit boek legt Janneke in 7 stappen uit hoe je op een simpele manier succesvol kan beleggen. In dit artikel lees je mijn review van dit boek, neem ik de inhoud door én leg ik uit waarom dit ook voor mannen interessant is om te lezen.

Blondjes Beleggen Beter review

Blondjes Beleggen Beter is een goed boek als je net je eerste stappen zet met beleggen. Op een duidelijke manier wordt uitgelegd wat beleggen is en wat de mogelijkheden zijn. Het leest lekker weg en is duidelijk geschreven. Ik miste wel meer uitleg over vermogensbelasting.

De Auteur van Blondjes Beleggen Beter

Janneke Willemse.

De auteur van Blondjes Beleggen Beter is Janneke Willemse. Ze is presentatrice, journalist, heeft haar eigen blog over beleggen en dus ook een boek over dat onderwerp.

Ze heeft vroeger veel gewerkt als commercieel redacteur, maar tegenwoordig is ze ook beurscommentator bij RTL Z en presenteert ze daar het Beursspel.

Ook geeft ze veel lezingen over starten met beleggen. Het boek dat ze geschreven heeft, waar ook deze review over gaat, is het eerste beleggingsboek dat staat genoteerd als een officiële bestseller met meer dan 30.000 verkochte exemplaren. Daarom is het ook hoog tijd dat ik dit boek verder onder de loep neem in deze Blondjes Beleggen Beter review.

Tip: bekijk mijn actuele lijst met de beste boeken over beleggen voor beginners!

Samenvatting

Blondjes Beleggen Beter bestaat uit meer dan 200 bladzijden en 8 hoofdstukken. In al die pagina’s legt Janneke je uit hoe je als beginner aan de slag kunt gaan met beleggen.

Het boek is volledig geactualiseerd naar de huidige omstandigheden. Er is dus ook meer uitleg bijgekomen over hoe je moet beleggen in onzekere tijden van crisis.

De eerste 3 hoofdstukken van het boek zijn voornamelijk een inleiding van het onderwerp. Janneke vertelt over haar eigen achtergrond, hoe ze is gekomen waar ze nu staat en hoe ze een ‘blonde’ belegger is geworden.

Blondjes Beleggen Beter Review
Janneke vertelt in haar boek dat dit deze carrière voor haar heel onlogisch was.

De rest van de hoofdstukken legt Janneke uit wat voor vormen van beleggen er zijn. Zo vertelt ze bijvoorbeeld ook over crypto en waar je op moet letten. Maar krijg je ook uitleg over beleggingsfondsen, ETF’s en beheerd beleggen.

Aan het einde van ieder hoofdstuk is ook een opdracht die je kunt invullen. Er is ook schrijfruimte om aantekeningen te maken, dus als je daarvan houdt is dit boek zeker iets voor jou.

De rode draad die door het boek heen loopt zijn 7 stappen. Dit zijn de stappen die je moet volgen om op een simpele en laagdrempelige manier te starten met beleggen.

Volgens Janneke kan iedereen succesvol worden met beleggen, als je je aan een aantal vuistregels houdt, ook al heb je nog maar weinig kennis en/of geld op zak.

In Blondjes Beleggen Beter geeft Janneke ook een inkijkje over haar eigen ervaringen. Zo kocht ze bijvoorbeeld een aantal jaar geleden voor 1000 euro aan obligaties, maar zag ze daar nooit meer iets van terug omdat het bedrijf failliet ging.

Geen onrealistische verhalen dus, in dit boek. Er is overigens wel een ding dat ik miste, dat is meer uitleg over belasting.

Belasting is een belangrijk onderdeel van beleggen.

Zodra je een serieus bedrag in je beleggingen hebt zitten, moet je ook belasting hierover gaan betalen. Dit onderwerp komt niet terug in dit boek, en dat is wel een beetje jammer. Vooral voor beginners is het belangrijk dat ze duidelijk weten welke (eventuele) kosten er verbonden zijn aan beleggen.

Plus- en Minpunten

Tegen het einde van deze Blondjes Beleggen Beter review neem ik kort de goede én minder goede kanten van dit boek met je door. Hieronder staan ze opgesomt:

Schrijfstijl: De manier waarop dit boek is geschreven is erg prettig, het leest vlot weg en daardoor blijft de inhoud ook goed hangen.

Autoriteit: Janneke heeft een grote staat van dienst, daardoor heeft ze veel autoriteit opgebouwd over het onderwerp beleggen.

Realistisch: Dit boek beloofd geen gouden bergen. Er worden geen gekke beloftes gedaan en Janneke zelf geeft ook voorbeelden uit haar eigen situatie.

Belasting: Er wordt in dit boek niks uitgelegd over vermogensbelasting, terwijl dit wel belangrijk is voor beginners om te weten.

Conclusie

Blondjes Beleggen Beter is een leuk boek om te lezen als je net begint of wil beginnen met beleggen. In simpele Jip en Janneke taal wordt uitgelegd wat er allemaal bij komt kijken als je wil beginnen met beleggen, maar ook wordt duidelijk waar je op moet passen en wat je beter niet kan doen.

Heb je nog vragen en/of opmerkingen over deze Blondjes Beleggen Beter review? Laat het dan weten in een reactie hieronder!

Foto van auteur
Auteur
Jan Willem
Hoi! Ik ben de man achter Tradebaas. Met deze website bouw ik een platform voor mensen om meer te leren over traden & beleggen.

Er wordt geen informatie of financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Plaats een reactie