Beste Podcasts over Beleggen en Traden

Podcasting is de laatste jaren in razend tempo super populair geworden. Over ieder mogelijk onderwerp is er tegenwoordig wel een podcast. Ook over beleggen en traden schieten ze als paddestoelen uit de grond. Hier deel ik wat naar mijn mening de beste podcasts over beleggen en traden zijn!

Beste podcasts over beleggen

Naar mijn mening is niks lekkerder dan tijdens een lange autorit een goede podcast opzetten. Over beleggen heb ik er inmiddels al flink wat afgetikt, hieronder vind je mijn favoriete Nederlandstalige podcasts over beleggen!

Jong Beleggen, de podcast

Door:Pim Verlaan & Milou Brand
Hoe vaak:1 aflevering per week
Gemiddelde lengte:50 minuten
Website:jongbeleggendepodcast.nl

Dit is de grootste en bekendste podcast over beleggen in Nederland. Gemaakt door Pim Verlaan en zijn sidekick Milou Brand. Pim is van oorsprong softwareontwikkelaar, na de verkoop van zijn bedrijf ging hij zich verdiepen in beleggen. Elke week bespreekt hij samen met Milou zijn portfolio (van ruim twee ton!) en nemen ze het beursnieuws door. Soms schuiven er ook gasten aan in de podcast.

Het maakt niet uit of je net begint, of al wat langer bezig bent, dit is echt een podcast die je eens aan moet zetten. Pim weet ontzettend veel van beleggen, zijn sidekick Milou wat minder, maar juist daardoor ontstaat er een mooi evenwicht en wordt alles ook voor beginners goed uitgelegd.


Beleggen met Rowan Nijboer

Door:Rowan Nijboer
Hoe vaak:1 aflevering per week
Gemiddelde lengte:45 minuten
Website:rowannijboer.nl

Wederom een podcast met een expert en een sidekick. Nu met in de hoofdrol Rowan Nijboer. Hij heeft al meer dan 18 jaar ervaring in beleggen, dat hoor je ook terug in deze podcast over beleggen. Hij weet echt waar hij het over heeft, samen met zijn vriendin Barbera bespreekt hij de ontwikkelingen op de beurs en daarbuiten.

Hij maakt ook uitstapjes naar andere onderwerpen, zoals bijvoorbeeld de metaverse. Waarbij hij ook experts op dat gebied uitnodigt om er meer over te vertellen.

Al met al een goede podcast voor de beginnende belegger, zeker ook een luisterbeurt waard.


Beleggen.com Podcast

Door:Harm van Wijk
Hoe vaak:On hold
Gemiddelde lengte:30 minuten
Website:beleggen.com

Deze podcast wordt gemaakt door Harm van Wijk. Hij is de man achter beleggen.com en meerdere succesvolle online beleggingscursussen. In deze podcast interviewt Harm wekelijks experts uit de beleggingswereld en daarbuiten. Een mooi voorbeeld is Janneke Willemse, auteur van het boek Blondjes Beleggen Beter.

Deze podcast over beleggen is wat korter dan veel andere, ongeveer 15 minuten per aflevering. Daardoor luistert hij lekker weg en heb je in korte tijd toch weer wat opgestoken. Het enige minpuntje is dat de interviews vaak via een online verbinding plaatsvinden, waardoor de audio niet altijd top is. Maar daar is wel doorheen te luisteren.


De Belegger

Door:Rabi Safi
Hoe vaak:2-3 keer per week
Gemiddelde lengte:15 minuten
Website:debelegger.nl

De Belegger is een online platform met een gelijknamige podcast. De man achter De Belegger is Rabi Safi. Ik moet er meteen bij zeggen dat dit niet opgenomen wordt als podcast maar als YouTube video. De audio daarvan plaatst hij vervolgens ook op Spotify. Daardoor zijn sommige dingen als je luistert minder goed te begrijpen.

Dat terzijde, levert De Belegger wekelijks goede content die ook voor beginnende beleggers goed te volgen is. Safi heeft al meer dan negen jaar ervaring met beleggen, dat hoor je hier ook terug. In deze podcasts over beleggen van ongeveer 10 tot 15 minuten praat hij je helemaal bij over aandelen en crypto.


BNR Beleggerspanel

Door:BNR Nieuwsradio
Hoe vaak:1 aflevering per week
Gemiddelde lengte:20 minuten
Website:bnr.nl

Dit is podcast gemaakt door BNR Nieuwsradio, die ook veel meer podcasts over beleggen en financiële markten maken. Deze podcast is naar mijn mening voor de belegger met iets meer ervaring. Er wordt wekelijks diep gedoken in verschillende onderwerpen die zich op dat moment afspelen in de markt.

Deze podcast is wekelijks te beluisteren en duurt gemiddeld ongeveer 20 minuten.


Gek op Beleggen

Door:BinckBank
Hoe vaak:On Hold
Gemiddelde lengte:45 minuten
Website:binck.nl

Een podcast over beleggen van BinckBank gepresenteerd door beleggerstrainer Peter Siks. Dit is een wat andere podcast dan degene die hierboven zijn besproken. Peter gaat namelijk elke aflevering in gesprek met particuliere beleggers. Er worden ook veel jonge beleggers geïnterviewd over hun keuzes. Ik vind dit zelf echt een van de leukere podcasts over beleggen omdat het net een andere kijk geeft op dingen

Jammer is wel dat in april 2021 voor het laatst een aflevering online is gekomen. Of er in de toekomst nieuwe afleveringen komen weet ik niet. Maar met de afleveringen die er nu zijn, kun je zeker even vooruit!

Beste podcasts over traden

Nederlandstalige podcasts over (day)traden zijn er minder dan podcasts over beleggen. Maar de pareltjes die er wel zijn, zet ik hieronder voor je op een rij!

Traders Trefpunt Podcast

Door:Marcel van Vliet
Hoe vaak:1-2 afleveringen per maan
Gemiddelde lengte:10 minuten
Website:traderstrefpunt.nl

Deze podcast over traden wordt gepresenteerd door Marcel van Vliet. Hij heeft al meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van traden. Ook heeft hij er twee boeken over geschreven. In deze podcast behandeld Marcel veel verschillende zaken die je als trader kan tegenkomen op de markt. Een leuke podcast voor beginnende traders als je het mij vraagt!


FXminds Trading Podcast

Door:FXminds
Hoe vaak:1 aflevering per week
Gemiddelde lengte:20 minuten
Website:fxminds.nl

Een vrij nieuwe podcast van de mannen achter het platform FXminds. In deze podcast worden geen technische zaken besproken zoals grafieken of strategieën. Maar juist het verhaal daaromheen. Een leuke podcast met achtergrondverhalen die zeker ook voor beginners motiverend kan werken!

Bonus Podcast Tips

De beste Nederlandstalige podcasts over beleggen en traden heb je hierboven kunnen lezen. Maar er zijn nog een paar podcasts die niet volledig in het straatje beleggen of traden passen (of niet Nederlandstalig zijn), die wel echt het luisteren waard zijn.

Dit zijn ze!

DAY1 Podcast

Door:Jay-Jay Boske
Hoe vaak:wekelijks/maandelijks
Gemiddelde lengte:50 minuten
Website:day1lifestyle.com

Jay-Jay Boske kun je kennen van zijn YouTubekanaal DAY1, maar hij heeft ook een eigen podcast. In het meest recente seizoen van de DAY1 Podcast duikt hij in de wereld van goud, bitcoin en ondernemen. Het is echt een leuke podcast met interessante gasten.


Chat With Traders

Door:Aaron Fifield
Hoe vaak:1-2 keer per maand
Gemiddelde lengte:1 uur
Website:chatwithtraders.com

Deze Engelstalige podcast is eigenlijk te goed om niet te benoemen in dit artikel. Elke aflevering staat er een andere internationale trader centraal die vertelt hoe hij of zij van niks naar fantastische winsten zijn gegaan.

In het begin kan het wel even pittig zijn om alles goed te begrijpen, er worden veel termen in gebruikt. Maar het is wat mij betreft zeker de moeite waard om te proberen!


Madelon Navigeert

Door:Madelon Vos
Hoe vaak:2 keer per maand
Gemiddelde lengte:1 uur
Website:madelonvos.nl

Deze podcast word gehost door Madelon Vos, ze wordt ook wel ‘Miss Bitcoin’ genoemd en weet ontzettend veel van de financiële markten en cryptocurrencies. In Madelon Navigeert spreekt ze met bekende economen, journalisten en analisten.

Ze spreekt met hen over geld, de markten en de toekomst om jou als luisteraar te inspireren meer bezig te zijn met je financiële gezondheid. Het is geen podcast over beleggen. Maar het heeft wel veel raakvlakken. Sowieso als je veel bezig bent met geld en de markten is het leuk om wat meer te leren over de achtergrond ervan.

Ook dit is eigenlijk een YouTube-serie die is omgezet naar een podcast. Naar mijn mening kun je net zo goed de podcast aanzetten, want op beeld is het niet heel spannend.

Heb je zelf nog een tip voor een podcast over beleggen of traden die ik zeker moet toevoegen aan deze lijst? Laat het dan vooral weten in de reacties hieronder!

Foto van auteur
Auteur
Jan Willem
Hoi! Ik ben de man achter Tradebaas. Met deze website bouw ik een platform voor mensen om meer te leren over traden & beleggen.

Er wordt geen informatie of financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Plaats een reactie