Beste Cursus Beleggen en Traden

Je wilt beginnen met beleggen of traden, maar weet eigenlijk niet waar je moet beginnen. Daarom ben je op zoek naar de beste cursus beleggen of traden om het te leren. Hier ben je aan het goede adres. Ik heb hier een review gemaakt van de beste cursussen beleggen en traden.

Een aantal jaar geleden wist ik ook totaal niet waar ik moest beginnen. Gelukkig is dat nu anders. Ik heb mezelf verdiept in verschillende cursussen. De allerbeste heb ik samengevoegd tot een complete lijst. Dit is naar mijn mening 10x de beste cursus over beleggen en traden.

Beste Cursus Beleggen: Shortlist

 1. Beste Cursus Beleggen: Happy Investors
 2. Beste Cursus Beleggen Community: MoneyTalks Community
 3. Beste Cursus Daytrading: Day Trading Masterclass
 4. Beste Cursus Beleggen in Aandelen: Trading Navigator Methode
 5. Beste Cursus Beleggen in Crypto: Crypto Masterclass
 6. Beste Cursus NFT’s: Moosty’s NFT Cursus
 7. Beste Cursus Beleggen voor Vrouwen: Nowherdays
 8. Beste Cursus Forex Trading: FXminds Academy
 9. Beste Cursus Beleggen Magazine: Beurs Magazine
 10. Beste Cursus Actief Beleggen: Swing Trading Masterclass

Hierboven zie je de lijst in het kort al staan. Dit zijn er in totaal 10, ik kan je vertellen dat er echt nog veel meer cursussen online te vinden zijn. Maar de allerbeste staan in deze lijst. Ik heb inmiddels al flink wat ervaring in het volgen van dit soort trainingen, dus ik kan je door die jungle van verschillende cursussen zeker wegwijs maken.

GRATIS meer leren over crypto en trading? Dankzij het STAP-budget krijg je gratis toegang tot de Crypto en Trading Academy en 1,5 jaar MoneyTalks Community lidmaatschap inclusief koop- en verkoopsignalen (t.w.v. €999)!

Hieronder in het volledige artikel licht ik alle cursussen uit en vind je mijn voor- en nadelen per cursus overzichtelijk op een rij. Ik weet zeker dat er voor jou ook een passen cursus beleggen bij zit, succes!

Beste Cursus Beleggen: Vergelijking

Hieronder vind je een compleet overzicht met alle cursussen. Ik stip hier de voor- en nadelen aan, geen een cursus beleggen review, vertel waarom het in deze lijst staat en geef een overzicht van de inhoud van de opleidingen beleggen en traden. Laten we beginnen!

Beste cursus beleggen

Happy Investors

Prijs: vanaf €49,-

Garantie: 14 dagen gratis proberen

Door: Jorik Vermeulen

Inclusief beleggingsportefeuilles

50+ uur aan cursusmateriaal

Happy Investors

Waarom deze cursus in de lijst staat

Happy Investors is naar mijn mening de meeste complete beleggingscursus in de markt op dit moment. Je krijgt toegang tot meer dan 50 uur aan cursusmateriaal waarin je werkelijk alles leert over beleggen en de financiële markten. Als je op dit moment nog niet veel weet van beleggen, maar je wilt er wel graag over gaan leren. Dan is dit een zeer goede keuze.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • 50+ uur aan cursusmateriaal
 • Inclusief beleggingsportefeuilles
 • Gebruik van bewezen methodes

Nadelen

 • Audiokwaliteit is niet altijd goed

Overzicht van de cursus

Het verleden leert ons dat mensen gemiddeld ongeveer 8% rendement halen op hun beleggingen. Dat is mooi, maar het kan beter. In de cursus belegen van Happy Investors leer je hoe je een hoger rendement dan gemiddeld kunt behalen.

Happy Investors is naar mijn mening de meeste complete plek om te leren investeren. Er worden namelijk meerdere cursussen aangeboden, zowel voor beginners als voor gevorderde beleggers. Dit zijn:

 • Beginnen met beleggen 2.0
 • Aandelen abonnement
 • ETF & Dividend Beleggen
 • Cursus Value Beleggen

In al deze cursussen leer je verschillende facetten van beleggen en investeren. Als je nog niet zeker weet of het wat voor je is, kun je eerst met een gratis cursus beginnen. Maar als je zeker weet dat je dit serieus gaat aanpakken. Kun je ook gaan voor ‘HIM Exclusieve Groei’. Dit is een lidmaatschap waarbij je toegang krijgt tot alle cursussen, de Happy Investors Community en wordt je persoonlijk gecoacht. Genoeg mogelijkheden dus.

beste community

Moneytalks Community

Prijs: 7 dagen proberen voor €1,-

Garantie: ieder moment opzegbaar

Door: Madelon Vos

Wekelijkse livestreams en video’s

24/7 begeleiding door experts

MoneyTalks Community

Waarom dit in de lijst staat

Je vraag je misschien af waarom er een community staat in een lijst met de beste cursussen beleggen. Dat komt omdat dit net iets meer is dan alleen een community waar je bijvoorbeeld toegang krijgt als je een van de andere cursussen aanschaft. MoneyTalks is puur een community met superveel waardevolle componenten die daarbij horen.

Je krijgt 24/7 begeleiding en je kunt altijd je vragen stellen aan een van de experts of leden. Met meer dan 2000 leden is dit een van de grootste online communities op het gebied van traden en beleggen.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Geen grote investering nodig vooraf
 • Meerdere ervaren experts in het team
 • Dagelijkse technische analyses
 • Altijd op de hoogte van het laatste economische nieuws

Nadelen

 • Je moet de basis over traden en beleggen al wel begrijpen

Overzicht

De MoneyTalks Community is een initiatief van Madelon Vos. Ze wordt ook wel ‘Miss Bitcoin’ genoemd. Haar doel met deze online community is het samenbrengen van mensen met een gezamenlijke interesse voor bitcoin, cryptocurrencies, aandelen, de financiële markten, economie en trading.

De MoneyTalks Community bestaat uit meerdere experts die dagelijks online zijn om al je vragen te beantwoorden. Dit zijn onder andere Madelon Vos zelf, crypto trader Elroy Ryon, Jean-Paul van Oudheusden van Markets are Everywhere en financieel auteur Elmer Hogervorst.

Zodra je lid wordt van deze community krijg je toegang tot de Discord Server waarop alles gebeurt. Er worden wekelijkse livestreams gehouden door de experts, dagelijkse updates in de chatserver en elke maand vindt er een boardroom call waarin je van alle experts een update krijgt. Ook krijg je daar de kans om al je vragen te stellen.

Natuurlijk moet je niet vergeten dat je elke dag kunt chatten met andere gelijkgestemden waardoor je je kennis op het gebied van traden en beleggen kunt vergroten.

beste cursus daytrading

Day Trading Masterclass

Prijs: €997,-

Garantie: 14 dagen niet goed geld terug

Door: Kevin Timmer

Toegang tot de Day Trading Community

12 uur aan cursusmateriaal

Day Trading Masterclass

Waarom deze cursus in de lijst staat

Wanneer je overweegt om te starten met daytraden, zijn er verschillende opties voor cursussen. Maar veruit de grootste in Nederland én België is de Day Trading Masterclass van Kevin Timmer.

Deze training staat in de lijst omdat je niet alleen toegang tot veel materiaal krijgt. Je krijgt ook toegang tot de community waarin wekelijks mentoring en live trading sessies plaatsvinden. Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat dit super waardevol is.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Je leert van A tot Z wat daytraden is en hoe je hier zelf mee begint
 • Wekelijkse live coaching sessies om vragen te stellen
 • Super actieve community waar je veel van kunt leren

Nadelen

 • Je moet eerst veel oefenen voordat je kunt beginnen met echt geld

Overzicht van de cursus

De Day Trading Masterclass is een online cursus die bestaat uit 16 modules en meer dan 50 lessen. Daarbij krijg je ook meerdere extra lessen over onder andere opties en crypto trading. Na het volgen van deze cursus daytrading heb je echt een gedegen basis om mee te beginnen.

Lees hier mijn volledige Day Trading Masterclass review

Je leert de ins en outs van risicomanagement, money management en begrippen als support en resistance. Maar ook leer je meerder daytrading strategieën, zoals bijvoorbeeld scalpen. Wil je beginnen met daytraden? Dan is dit zeker een aanrader.

beste cursus beleggen in aandelen

Trading Navigator Methode

Prijs: €997,-

Garantie: 30 dagen 100% geld terug

Door: Harm van Wijk

Inclusief Trading Navigator Software

2 Jaar lang live coaching

Trading Navigator Methode

Waarom deze cursus in de lijst staat

Zeg je beleggen, dan zeg je Harm van Wijk en zijn website beleggen.com. Hij is de man achter de Trading Navigator Methode. Dit is een volledige cursus waarmee je leert handelen in aandelen en opties.

Het belangrijkste onderdeel wat deze cursus beleggen onderscheidt van de rest, is de Trading Navigator software die je erbij krijgt. Deze software, plus de uitgebreide training beleggen in aandelen en opties die je erbij krijgt, zorgen ervoor dat deze cursus beleggen de lijst heeft gehaald.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Toegang tot uitgebreide software
 • Live coaching door beleggingsexperts
 • Duidelijke en complete cursus
 • Goede support

Nadelen

 • Het kan even duren voordat je de software onder de knie hebt.

Overzicht van de cursus

De Trading Navigator Methode bestaat uit 5 verschillende onderdelen. Je krijgt een complete cursus beleggen op de beurs, Trading Navigator Software, live coaching door beleggingsexperts, wekelijkse updates en signalen en een besloten community met gelijkgestemden.

Zodra je je aanmeld voor deze cursus wordt je dan ook meteen gebombardeerd met ontzettend veel mogelijkheden in de vorm van live sessies. Zodra je de cursus hebt doorlopen kun je aan de slag met de software, zodra je dit onder de knie hebt ga je daar naar mijn mening echt waarde uit halen!

Beste cursus beleggen in crypto

Crypto Masterclass

Prijs: €997,-

Garantie: 14 dagen niet goed geld terug

Door: Patrick Suiker & Derek Westra

Inclusief officieel certificaat

36 uur aan cursusmateriaal

Crypto Masterclass

Waarom deze cursus in de lijst staat

De afgelopen jaren heeft de koers van onder andere Bitcoin een vogelvlucht gemaakt. In de Crypto Masterclass van AllesOverCrypto leer je hoe je hier zelf ook van kan profiteren. Je krijgt hier toegang tot een volledige online online videocursus waarin je onder andere leert zelf goede coins te ontdekken, hoe je om moet gaan met belasting en hoe je kunt crypto traden.

Ook krijg je een naar mijn mening super waardevolle gids met 10 altcoins met een potentie om x100 te gaan in de toekomst! Er zijn meerdere crypto cursussen te vinden in Nederland, maar ik vind dit zelf de meest complete en beste cursus crypto traden en beleggen die er nu is te vinden op dit gebied!

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Totaalpakket: alles omtrent crypto leer je hier.
 • Professionele video’s waarin alles duidelijk wordt.
 • Veel gratis extra’s
 • Toegang tot de VIP community met gelijkgestemden

Nadelen

 • Het is ontzettend veel informatie, dus je bent wel even kwijt voordat je door alle lesstof heen bent.

Overzicht van de cursus

Zoals je misschien al hebt gelezen hierboven, bestaat de Crypto Masterclass uit meer dan 36 uur aan video’s. Hierin krijg je een volledige uitleg over alle aspecten die komen kijken bij cryptocurrencies. Je leert bijvoorbeeld hoe je potentiële succesvolle coins ontdekt, hoe je crypto aankoopt en hoe je dit het beste kan bewaren.

Maar dat is nog lang niet alles. Er wordt ook uitgebreid ingegaan op hoe je een passief inkomen kunt genereren met crypto en er is een module waarin alles over mindset wordt besproken.

Een ander groot voordeel van deze online cursus beleggen in crypto is dat je er veel verschillende extra’s bij krijgt. Onder meer verschillende ebooks, een crypto belasting gids én een VIP community met gelijkgestemden waar je al je vragen over crypto kwijt kan. Als je wil beginnen met crypto traden of crypto beleggen, dan is de Crypto Masterclass je ding!

beste cursus nft’s

Moosty’s NFT Cursus

Prijs: €247,-

Garantie: n.v.t.

Door: Maarten Oostland

Leer hoe je onontdekte NFT’s vindt

10 hoofdstukken en 31 lessen materiaal

Moosty's NFT Cursus

Waarom deze cursus in de lijst staat

In eerste instantie lijkt het misschien een beetje gek dat dit de lijst heeft gehaald. Maar waar mensen in het begin van de opkomst van NFT’s het vooral zagen als een mooi digitaal bezit. Is het tegenwoordig een serieuze markt waarin veel wordt gehandeld met als doel het maken van winst. In deze cursus leert Maarten Oostland je op een laagdrempelige en duidelijke manier hoe je zelf ook geld kan verdienen met het flippen (traden) van NFT’s.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Relatief lage prijs
 • Wekelijks worden er nieuwe lessen toegevoegd
 • Ook lessen over hoe je zelf een NFT maakt
 • Leer hoe je onontdekte NFT’s kunt vinden

Nadelen

 • Nieuwe cursus, dus de community is nog niet super actief

Overzicht van de cursus

De NFT cursus van Moosty bestaat uit verschillende modules. In elk van die modules leer je een ander onderdeel van NFT’s. Onder andere hoe je ze koopt, hoe je ze verkoopt, hoe je onderzoek doet en de basiskennis omtrent NFT’s. De markt van non fungible tokens staat nog in de kinderschoenen. Daarom wordt deze cursus ook regelmatig voorzien van nieuwe content.

Maarten is erg open en eerlijk over zijn rol bij de cursus. Hij claimt zeker geen NFT expert te zijn, en dat siert hem. Hij legt simpelweg op een duidelijke manier uit hoe NFT’s werken en hoe je er geld mee kan verdienen. Je krijgt ook toegang tot zijn community. Omdat deze cursus vrij nieuw is, is het nog niet super actief. Maar hier worden door Maarten wel zijn eigen NFT aankopen gedeeld, wat erg waardevol is.

beste cursus beleggen voor vrouwen

Nowherdays

Prijs: 197,-

Garantie: 14 dagen niet goed geld terug

Door: Bart en Paulien van Nowherdays

Beleggen in 15 minuten per maand

In 4 weken leren beleggen

Nowherdays

Waarom deze cursus in de lijst staat

In deze lijst noem ik dit de ‘beste cursus beleggen voor vrouwen’. Daar wil ik meteen aan toevoegen dat dit ook een uitstekende cursus voor mannen is, maar de hoofddoelgroep van Nowherdays is vrouwen, vandaar. In deze online cursus beleggen leer je in 4 weken hoe je succesvol kunt beleggen. De cursus is overzichtelijk en de manier van vertellen is erg prettig, daarom heeft deze beste cursus beleggen de lijst gehaald.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Relatief goedkope cursus
 • Dagelijkse beursupdates
 • Geschikt voor beginners
 • Toegang tot de Nowherdays community

Nadelen

 • Minder inhoud dan sommige andere cursussen

Overzicht van de cursus

Zoals hierboven vermeld bestaat deze cursus beleggen uit 4 weken, waarin elke week een ander onderdeel wordt behandeld. Week 1 gaat over leren beleggen, week 2 over je beleggingsplan, week 3 over starten met beleggen en week 4 over succesvol beleggen. Je krijgt gedurende de cursus ook opdrachten, hiermee kun je voor jezelf checken of je de inhoud beheerst.

In ieder onderdeel wordt uitgebreid vertelt over alle mogelijkheden. Je leert bijvoorbeeld hoe je een watchlist maakt, hoe je je portefeuille moet managen en hoe je de aandelenmarkt precies werkt. Ook krijg je er een handige app bij en een stappenplan. Zodat je compleet voorbereid kunt beginnen met je beleggingsavontuur.

beste cursus forex trading

FXminds Academy

Prijs: €120,- per maand

Door: Team FXminds

Garantie: 14 dagen niet goed geld terug

Leer traden op de forex markt

100+ uur aan videomateriaal

FXminds Trading Academy

Waarom deze cursus in de lijst staat

Forex (Foreign Exchange) is de laatste jaren flink in populariteit toegenomen. Dat komt mede door influencers op TikTok en Instagram die grote winsten laten zien. Helaas is een groot deel daarvan nep en zijn er veel mensen die via die weg een cursus kopen en zich daarna flink bedrogen voelen.

FXminds is een van de weinige serieus goede cursussen op het gebied van Forex Trading. Ze hebben in de afgelopen jaren een serieus bedrijf gebouwd waarbij hun studenten ook daadwerkelijk resultaten maken. Op het gebied van Forex trading moet je naar mijn mening hier zijn.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Geen grote investering nodig vooraf dankzij maandelijkse betalingen
 • Extreem veel cursusmateriaal beschikbaar
 • 200+ live coaching sessies per jaar
 • Inclusief extra cursus passief beleggen

Nadelen

 • Er zit ook een groot deel theorie bij die best pittig kan zijn

Overzicht van de cursus

Zodra je lid wordt van de FXminds Academy krijg je toegang tot het dashboard. Via dit dashboard kun je meerdere cursussen volgen. Degene waar je mee begint is de ‘Full Trading Cursus 2.0’. Daarin leer je alles over de Forex markt. Wat het is, hoe het werkt, hoe je de markt kunt analyseren en nog veel meer. Na het volgen van deze cursus heb je alles in huis om te starten met Forex traden.

Maar daar stopt het niet, je krijgt verder namelijk ook toegang tot veel onderdelen voor gevorderden. Zoals een cursus over indicatoren, supply en demand en marktstructuur. Ook heeft deze cursus net als de meeste anderen een community om contact te leggen met gelijkgestemden en vragen te stellen. Overigens is die vraag waarschijnlijk al eens beantwoord in een van de webinars. Alle webinars die zijn gegeven zijn ook allemaal terug te kijken via het dashboard.

Als je dus geïnteresseerd bent in Forex trading, dan is de FXminds academy absoluut het overwegen waard.

beste magazine

Beurs Magazine

Prijs: tijdelijk €49,- per jaar

Garantie: 60 dagen niet goed geld terug

Door: Capital & Trends B.V.

Maandelijks diepgaande analyses

30 tot 40 pagina’s met concrete info

BeursMagazine

Waarom dit in de lijst staat

“Wat? Een magazine in de lijst met de beste cursus beleggen?” Ja, je leest het goed. Ik heb ook een magazine aan deze lijst toegevoegd. Wel met een goede reden, de ongekende resultaten die mensen met dit relatief onbekende magazine hebben gehaald. Het bestaat nog maar twee jaar, maar door de analyses en aanbevelingen van het BeursMagazine kon je hiermee een winstpercentage behalen van meer dan 95%.

In dit digitale magazine lees je interviews en analyses van soms relatief onbekende aandelen, waarvan verwacht wordt dat ze explosief kunnen stijgen in de toekomst. Voor de prijs die je ervoor betaald kun je dit haast niet laten liggen.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Goedkoop, want het is digitaal
 • Leest goed weg, professioneel geschreven
 • Goede garantieperiode

Nadelen

 • Het geeft geen garanties op rendement
 • Je leert hier niet mee beleggen

Overzicht

Het BeursMagazine is een digitaal magazine wat 1 keer per maand binnenkomt op je mail. In dit digitale magazine lees je 3 tot 4 diepgaande analyses over aandelen, commodities of cryptocurrencies. Uit deze analyses wordt ook een selectie gemaakt die daarna ook wordt opgevolgd. Daarna wordt dus bekeken hoe de aandelen of andere instrumenten het qua prijs hebben gedaan.

De artikelen en berichten die in het BeursMagazine staan zijn om op toegankelijke en duidelijke manier geschreven, daardoor is het ook goed te begrijpen als je net begint met beleggen. Overigens raad ik hiernaast wel het volgen van een echte cursus beleggen aan.

De aandelen die hier worden behandeld zijn vaak onbekende aandelen met groeipotentie. Zo werd er vorig jaar april een aandeel aanbevolen die in een half jaar tijd met 435 procent is gestegen. Dat zijn echt ongekende percentages.

beste cursus ACTIEF BELEGGEN

Swing Trading Masterclass

Prijs: €997,-

Garantie: 14 dagen niet goed geld terug

Door: Jordi van de Pas

Leer actief beleggen

12+ uur aan cursusmateriaal

Swing Trading Masterclass

Waarom deze cursus in de lijst staat

Bij beleggen denk je normaal aan het doen van een investering. Daarna wacht je lang zodat je op de lange termijn een mooi rendement behaalt. Bij actief beleggen ben je juist op zoek naar het maken van een rendement een kortere termijn. Je houdt hier je beleggingen weken tot maanden aan, om het daarna weer te verkopen.

Er zijn nog maar weinig cursussen over dit onderwerp in Nederland. Dit is een cursus van de compagnon van Kevin Timmer, die zelf de Day Trading Masterclass heeft. Jordi van de Pas weet met deze cursus actief beleggen goed op de kaart te zetten in Nederland.

Voor- en nadelen

Voordelen

 • Minder tijdrovend dan daytraden
 • De cursus is goed en professioneel opgezet
 • Wekelijkse live coaching sessies

Nadelen

 • Het kost meer tijd dan passief beleggen

Overzicht van de cursus

De Swing Trading Masterclass bestaat uit 9 verschillende modules. Deze modules bestaan weer uit meerdere lessen. Je leert eerst precies wat swing traden precies betekent en hoe het werkt. Daarna duik je als snel de diepte in. Je krijgt uitleg over grafieken software, brokers en de juiste mindset.

Naarmate je deze beste cursus beleggen verder volgt, merk je dat je steeds beter de inhoud begint te begrijpen. De lessen worden ook steeds inhoudelijker. Uiteindelijk weet je precies wat indicatoren en moving averages zijn en hoe je ze voor je swing trades kunt inzetten.

Daarnaast zit hier ook een super actieve community aan vast, waarin je met al je vragen terecht kunt, ook in deze cursus krijg je live coaching sessie en kun je in de trade room met Jordi zelf meetraden en lessen volgen.

Waarom een beste cursus beleggen volgen?

Waarom beste cursus beleggen volgen

Er zijn meerdere mogelijke redenen waarom het goed zou kunnen zijn om een cursus beleggen te volgen. Zo zou het kunnen dat je überhaupt nog maar weinig begrijpt van het begrip investeren. Maar de drijfveer kan ook zijn omdat je simpelweg je huidige kennis wil vergroten.

Ik heb zelf al meerdere cursussen gevolgd over beleggen en traden. Daarover kan ik zelf zeggen dat het er echt voor heeft gezorgd dat mijn kennis op dit gebied ontzettend is vergroot.

Kijk, je denkt misschien: “Maar veel van deze informatie kan ik toch ook gewoon online vinden? Waarom zou ik dan betalen voor een cursus?”. Dat heeft met een paar dingen te maken. De informatie die je ‘gratis’ online kan vinden is vaak veel minder duidelijk uitgelegd, je moet al vaak al veel weten over beleggen of traden om die informatie te begrijpen. Verder staat het allemaal verspreid over het internet.

Als je een cursus beleggen volgt, staat deze info overzichtelijk op één plek. Daardoor kun je veel sneller en overzichtelijker alle technieken en begrippen leren. Als ik naar mezelf kijk, vond ik de investering meer dan waard. Omdat ik hierdoor veel sneller mijn doelen waar kon maken. Om een cursus aan te schaffen is natuurlijk aan jezelf. Je kan bijvoorbeeld ook eerst een gratis training volgen. Door meerdere cursussen uit de lijst wordt dit aangeboden.

Cursus Beleggen Review: waar moet ik op letten?

Je weet nu wat de beste cursussen beleggen in Nederland zijn. Maar goed, nu vraag je jezelf misschien af wat de beste cursus voor jou is. Dit ligt uiteindelijk aan je eigen situatie.

Er zijn twee belangrijke dingen waar je op moet letten wanneer je wil bepalen welke cursus juist is voor jou. Hieronder som ik ze kort op:

Hoeveel tijd wil je maximaal kwijt zijn

Het is belangrijk om te bepalen hoeveel tijd je per maand of per week kwijt wil zijn aan het beleggen. Als je een aantal uur per dag over hebt, is de Day Trading Masterclass misschien wel iets voor jou. Wil je juist zo min mogelijk tijd besteden aan het beleggen van je geld, dan is een goede cursus passief beleggen juist beter. Denk daarbij dan aan de cursus van Happy Investors.

Als je juist daartussen in zit, zou je de Swing Trading Masterclass kunnen overwegen. Waarin je met minder tijd toch actief kunt beleggen.

Waarin wil je beleggen

Wat je ook moet bepalen is in welke financiële instrumenten je wilt beleggen. Je kunt natuurlijk beleggen in losse aandelen, dan zou je kunnen gaan voor de Trading Navigator Methode. Maar misschien is crypto wel helemaal jouw ding, dan is de Crypto Masterclass een solide optie.

Wat ook nog een mogelijke optie is, is die van de valuta’s. Als je wil handelen in valuta’s is juist de FXminds Academy jouw ding.

Als je juist van alles een beetje meer wil leren, dan kun je ook de MoneyTalks Community van Madelon Vos overwegen, waarin alles over de financiële markten wel wordt besproken.

Beste cursus beleggen: Conclusie

Ik hoop dat je na het lezen van dit artikel weet welke cursus beleggen of traden je wil gaan volgen. Je weet nu wat de beste cursussen beleggen in Nederland zijn, wat je ermee leert en wat de voor- en nadelen van alle cursussen zijn.

Uiteindelijk is naar mijn mening de cursus van Happy Investors de beste cursus passief beleggen. Als je juist actief bezig wil zijn, dan zou ik persoonlijk gaan voor de Day Trading Masterclass van Kevin Timmer.

Het is natuurlijk helemaal aan jezelf welke cursus je uit deze lijst gaat volgen, je moet goed bepalen welke het beste bij je eigen situatie aansluit. Maar met de handvaten uit dit artikel moet je ook daarin makkelijk een goede keuze kunnen maken. Veel succes met je beleggings- of tradingavontuur!

Heb ik nog een beste cursus beleggen gemist in dit artikel? Laat het dan weten in de reacties hieronder!

Foto van auteur
Auteur
Jan Willem
Hoi! Ik ben de man achter Tradebaas. Met deze website bouw ik een platform voor mensen om meer te leren over traden & beleggen.

Er wordt geen informatie of financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Plaats een reactie