Trading Navigator Methode Review: Mijn Ervaringen!

Trading Navigator Methode
Beoordeling

De Trading Navigator Methode is een van de meest uitgebreide cursussen op het gebied van traden en beleggen in Nederland. Je krijgt er ook ontzettende waardevolle software bij, die op zichzelf al het geld waard is als je het mij vraagt. De gratis training over de Trading Navigator Methode is een mooie manier om de basis te leren en een goed startpunt.

De Trading Navigator Methode is een 6-weekse online cursus beleggen inclusief speciale beleggingssoftware: de Trading Navigator Software. Dit is een van de populairste cursussen als het aankomt op beleggen en traden. In deze Trading Navigator Methode review deel ik mijn ervaringen met deze cursus. Wat gaat goed en wat kan er beter? Je leest het hier.

Deze review is erg uitgebreid. Hieronder kun je makkelijk navigeren naar het onderdeel dat voor jou relevant is.


Inhoud


Trading Navigator Methode review

Wat is de Trading Navigator Methode?

De Trading Navigator Methode is een online cursus beleggen. Daarmee krijg je ook toegang tot special Trading Navigator software. Je krijgt in deze cursus uitleg over hoe je deze software moet gebruiken om winst mee te maken op de financiële markten.

De Trading Navigator Methode maakt de belofte belooft dat iedereen na het volgen van de cursus met deze software geld kan verdienen op de beurs. Een training van 6 weken is genoeg om de software onder de knie te krijgen. In de training wordt ook brede en zinvolle kennis gedeeld over beleggen in het algemeen.

De navigator software geeft exact aan wanneer je bepaalde aandelen moet kopen of verkopen. Het voordeel hiervan is dat je volledig belegt op basis van analytische gegevens je hierbij geen onderbuikgevoel moet gebruiken.

Dit werkt niet alleen voor de AEX (de Nederlandse beurs), maar ook voor andere aandelenmarkten. Met deze cursus kunnen beginnende beleggers dus ook succesvol beleggen.

Het hele pakket bestaat uit een 6-weekse cursus en software die de actuele trends op de financiële markt analyseert en jou aanbevelingen doet om op het juiste moment te kopen en te verkopen.

De Trading Navigator Methode bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Persoonlijke coaching
 • Beleggingssoftware
 • De Trading Navigator Methode voor aandelen en voor opties
 • Een volledige 6-weekse online cursus waarin je alles wordt uitgelegd
 • Live Q&A’s door experts om al je vragen beantwoord te krijgen
 • Dagelijkse trading update van een beleggingsexpert
 • Iedere dag 3 posities om in te spelen op de actuele kansen
 • Besloten community met gelijkgestemden

Hoe werkt de Trading Navigator Methode?

De trading navigator is opgebouwd uit indicatoren. Dat betekent dat een software op bepaalde punten van een koers automatisch een indicatie geeft. In het geval van de trading navigator zijn dit Weighted Moving Averages (WMA) die de trend bepalen.

Als je gaat handelen met de Trading Navigator software, lees je de dagindicatie van een grafiek. Zo zie je bijvoorbeeld dat als de candles onder de moving averages blijven, de trend dalende is.

Dit klinkt misschien allemaal heel ingewikkeld, maar je gaat het ook allemaal in de cursus leren. Het mooie aan de software is dat je automatisch een koopsignaal ontvangt bij een opwaartse trend.

Je hoeft het denkwerk dus niet allemaal zelf te doen, dat doet de software voor jou.

Als de candles een neerwaartse trend laten zien ontvang je een verkoopsignaal. Bij zo’n signaal verkoop je je aandelen of ga je short.

Dankzij dit algoritme van de Trading Navigator software kun je op basis van automatische technische analyses een hoger rendement behalen.

Gratis Webinar

Voordat je eventueel overgaat tot het aanschaffen van deze cursus. Kun je geheel gratis en vrijblijvend een online webinar volgen. In deze webinar leer je de beginselen van het beleggen, ook als je nog helemaal geen ervaring hebt.

Je krijgt uitleg over hoe je aan de slag moet met software en hoe je dit op een juiste manier kan toepassen. Verder leer je hier ook hoe je met maar vijf minuten per week je portefeuille kan beheren.

Wie is Harm van Wijk?

Wie is Harm van Wijk?

Harm van Wijk is de man achter de Trading Navigator Methode en ook de oprichter van beleggen.com. Hij is een professionele beleggingsexpert met meer dan 30 jaar ervaring in het beleggen en traden van aandelen, opties en sinds de laatste jaren crypto.

Harm deelt zijn kennis graag met beginnende beleggers en traders. Hij heeft in de loop der jaren al bijna 100.000 mensen geholpen om een winstgevende trader te worden. 

Harm van Wijk heeft gestudeerd aan de universiteit van Tilburg en is doctorandus in de Commerciële Economie. 

Harm heeft onder andere gewerkt voor ABN AMRO, de Financiële Telegraaf, ING en de SNS Bank. Hij was de grondlegger van onder andere SNS FundCoach en Binck Bank. Ook was hij in een ver verleden vermogensbeheerder. Waar hij in feite geld belegde voor vermogende mensen. Hij is dus al erg lang bezig met beleggen en de financiële markten.

Dit is overigens allemaal na te lezen via zijn LinkedIn pagina.

Door zijn ervaring in de wereld van traden en beleggen merkte hij dat veel particuliere beleggers veel geld verloren. Dit kwam omdat ze onervaren waren en vaak te snel van start gingen. 

Dit bracht hem op het idee om een website te lanceren met als doel mensen te helpen beter leren traden en beleggen. Deze website heeft beleggen.com en is inmiddels al aardig populair.

De volgende stap was het ontwikkelen van de Trading Navigator Methode. Hiermee legt hij beginnende traders en beleggers op een simpele manier uit hoe je professioneel moet beleggen. Zonder dat je daarbij meteen veel geld verliest. 

Ken je Harm van Wijk nog niet? Bekijk dan eens zijn gratis handleiding met 30 winstgevende aandelen. Daar krijg je al een beter beeld van wie Harm is en wat hij te bieden heeft.

Is Harm van Wijk Betrouwbaar?

Ja, Harm van Wijk is absoluut betrouwbaar. Ik heb meerdere keren contact met hem gezocht en heb altijd netjes binnen een dag tijd antwoord van hem gekregen. De kennis die hij heeft en zijn achtergrond heb ik gecheckt op juistheid, en klopt allemaal.

Harm van Wijk in de media

Je kent Harm misschien wel van radio of televisie, waar hij geregeld aanschuift bij financiële programma’s. Bijvoorbeeld: EenVandaag, Netwerk, Rondom10, Businessclass en op Radio 1, Radio 2 en BNR Nieuwsradio te beluisteren is.

Verder heeft Harm van Wijk ook een eigen YouTube kanaal, waar hij veel van zijn kennis deelt. Ook heeft hij een succesvolle podcast over beleggen.

Het Youtube kanaal van Harm van Wijk

Inhoud van de Trading Navigator Methode

Trading Navigator Methode Inhoud.

De Trading Navigator Methode bestaat voornamelijk uit twee pijlers. De 6-weekse cursus en de Trading Navigator software. In de cursus krijg je alle uitleg over het gebruik van de software. Het werkt in perfecte harmonie met elkaar samen.

Verder is er ook iedere week live online coaching waarin je alle vragen kan stellen aan Harm van Wijk of iemand uit zijn team.

Trading Navigator Software

De Trading Navigator Software bestaat uit twee delen. Het ene deel is voor aandelen en het andere voor opties. Het is wel een gedoe om de software te installeren. Maar er is een speciale module in de cursus ingericht die dit behandelt. Als je dat volgt, lukt het zeker om dit te installeren.

Met deze software krijg je dagelijks koop- en verkoopsignalen. Met deze signalen weet je precies wanneer je een aandeel moet kopen of verkopen.

Hierdoor kun je aan de ene kant je rendement verhogen, en aan de andere kant je verlies beperken. Dat wil natuurlijk iedereen. Of dit ook daadwerkelijk lukt, ligt aan hoe je de kennis van de online cursus toepast.

Je kunt de software op heel veel verschillende soorten aandelen en opties toepassen, waaronder:

 • Dividend aandelen
 • Aandelen in de NASDAQ
 • Aandelen in de energie sector
 • Aandelen in duurzame bedrijven
 • Aandelen in de medicinale cannabis bedrijven

Daarnaast zijn er nog veel andere aandelen waarop deze software is te gebruiken. Dit is maar een kleine greep uit de grote mogelijkheden die deze software biedt.

De Trading Navigator Methode Cursus

Trading Navigator Methode Cursus.
De modules van de Trading Navigator Methode cursus.

In de online cursus die onderdeel is van de Trading Navigator Methode leer je in 6 weken alles over beleggen, traden en hoe je aan de slag gaat met de software.

Hieronder staat in het kort omschreven wat er per week wordt behandeld:

Week 1: Start met de Trading Navigator

De eerste module van deze cursus is de introductie. Als je nog totaal geen ervaring hebt met traden en beleggen, kun je hier je hart ophalen. Je leert hier van alles over de basis van beleggen. Je leer hier ook al meteen hoe je een rekening opent bij een broker. Dit hoef je dus allemaal ook niet op een eigen houtje te doen.

Verder leer je hier ook hoe je je eerste order kan plaatsen en hoe je de trading navigator software installeert. Dat laatste kan nog wel een gedoe zijn, maar als je de video’s met uitleg van Harm goed volgt, gaat dat zeker lukken.

Week 2: Beleggingsstrategieën

Zodra je alles hebt doorlopen in de eerste module, is het tijd voor het ‘echte’ werk. In week 2 krijg je alles te weten over beleggingsstrategieën. Dit is van cruciaal belang om na de Trading Navigator Methode succesvol aan de slag te gaan op de financiële markt.

Er worden in deze module meerdere strategieën behandeld. Ook krijg je een les over turbo’s, sprinters en speeders. Dit zijn middelen om te beleggen of traden met een hefboom. Hier kleven meer risico’s aan dan normaal beleggen, maar als het goed gaat kan het een stuk meer opleveren.

Het is belangrijk dat je deze module goed doorloopt, omdat een goed werkende strategie er voor kan zorgen dat je de mogelijke risico’s verkleint.

Week 3: Trendvolgend beleggen

In de derde week ga je qua stof wat meer de diepte in. Je krijgt hier veel lessen over het volgen en herkennen van trends.

Doordat je dit leert herkennen, maak je minder snel keuzes op basis van je emotie. Hoe je hier precies mee moet omgaan en hoe je dus weldoordachte keuzes maakt, leer je in deze module.

In de laatste les van deze module wordt er nog dieper ingegaan op psychologie. Je leert hier dat je winsten moet laten doorlopen en verliezen zo snel mogelijk moet afkappen. Dat klinkt misschien logisch. Maar als je flink in het groen staat is het erg aanlokkelijk om de winst te nemen.

Het gaat erg tegen je natuur in, maar met de tips van Harm is dit straks geen probleem meer.

Week 4: Optiestrategieën 1 (Putspread)

In de vierde week leer je alles over opties. Alles komt hierbij aan bod. Hoe je deze inzet en wat de risico’s zijn. Ook leer je hier wat de putspread is.

Je krijgt bij deze module ook een eigen werkboek. Deze gebruik je om in de praktijk aan de slag te gaan met opties. Op deze manier kun je je eigen kennis testen op het gebied van opties. Als je alles onder de knie hebt kun je door naar de volgende module.

Week 5: Optiestrategie 2 (Short Strangle)

In de vijfde module van deze online cursus ga je aan de slag met de short strangle strategie. Dit is een strategie voor gevorderden en kan op het eerste gezicht erg intimiderend overkomen. Maar Harm van Wijk legt dit ook tot in de puntjes uit.

Ik zou zelf deze strategie pas later toepassen en je eerst focussen op de wat minder ingewikkelde materie.

Verder komt er in de vijfde week aan bod hoe je de winst van je investeringen kan maximaliseren. Dit kan volgens Harm namelijk zo maar oplopen tot meer dan 20% per jaar.

Maar om deze resultaten te behalen moet je wel op de juiste momenten in- en uitstappen. Om dat te beheersten is daar een speciale les voor ontwikkeld waarin je dit wordt uitgelegd.

Week 6: Klaar voor succes?

De laatste week van de cursus zit bomvol met indrukwekkende informatie. Je gaat hier aan de slag met een handelsplan, money management en je krijgt hier ook extra coaching.

Ook krijg je hier uitleg over je trading dagboek, wat een belangrijk onderdeel wordt van je routine. Hierin ga je namelijk al je redenen van koop, verkoop, signalen en andere belangrijke informatie opslaan. Op deze manier hou je nauwkeurig bij welke stappen je zet en waarom.

Op het einde van de Trading Navigator cursus krijg je nog enkele laatste tips mee van Harm van Wijk. Hij behandeld nog eens het belang van je psychologie en wat voor invloed dit heeft op het traden en beleggen. Verder vertelt hij hier over de wekelijkse coaching waar je gebruik van kan maken.

Al met al zit er naar mijn mening veel waarde in de lessen die je krijgt in het cursus onderdeel van de Trading Navigator Methode.

Trading Navigator Methode Ervaringen

Trading Navigator Methode Ervaringen

Veel mensen zijn op zoek naar Trading Navigator Methode ervaringen voordat ze besluiten deze cursus en software aan te schaffen.

Op veel online platforms vind je ook ervaringen over deze cursus, hier wil ik de beste en meest betrouwbare Trading Navigator Methode reviews en ervaringen met je delen.

Ervaringen van Cursisten

Ik heb op meerdere platforms gezocht naar ervaringen over de Trading Navigator Methode. Het overgrote deel hiervan was positief. Ze waren erg te spreken over de manier van uitleggen van Harm en de persoonlijke begeleiding die hierbij wordt aangeboden.

Toch zijn er ook minder positieve reviews te vinden over de Trading Navigator Methode. Deze gaan voornamelijk over de kwaliteit van de video’s. De audio is vaak niet van hele hoge kwaliteit. Daar is wat mij betreft ook nog wel een verbetering te maken.

Verder zijn er meerdere mensen die klagen over hoe moeilijk het is om de software te installeren. Daar kan ik mij ook wel in vinden, het is best wel een ingewikkeld proces om dit allemaal klaar te krijgen. Maar ik moet uit eigen ervaring spreken dat dit met behulp van de video’s toch redelijk snel is gelukt.

Trading Navigator Methode op Trustpilot

Ook op Trustpilot zijn er ontzettend veel reviews te lezen over de Trading Navigator Methode. De ervaringen zijn overwegend positief, zoals deze:

Semi Positieve Trading Navigator review.

Hier worden meerdere goede punten van deze cursus aangemerkt. Op verschillende vlakken wordt positief gesproken over de Trading Navigator Methode.

Toch zijn er ook reviews die negatief zijn, die wil ik je ook zeker niet ontnemen. Op deze manier krijg je een zo compleet mogelijk beeld.

Negatieve Trading Navigator Methode Review.

En wat hier wordt beweerd is wel interessant en iets wat ik ook herken. Als je eenmaal je e-mailadres hebt ingevuld, krijg je bijna dagelijks wel mails in je inbox. Wat mij betreft mag dit wel een tikkie minder. Overigens klopt het niet dat je op mailinglijsten van andere bedrijven komt, dat is simpelweg niet mogelijk en illegaal.

Toch moet ik bij deze Trading Navigator Methode ervaringen zeggen dat de meeste echt positief zijn. En deze review wil ook nog graag delen:

Positieve Trading Navigator Methode Review.

Dit laat zien dat de informatie die je krijgt in deze cursus echt van hoge kwaliteit is. Iemand die 45 jaar bij een bank heeft gewerkt leert via deze weg zelfs meer dan al die tijd werken bij een bank.

Concluderend kan ik zeggen dat de reviews op Trustpilot van de Trading Navigator Methode overwegend positief zijn.

Mijn Trading Navigator Methode ervaringen

Ik ben over het algemeen erg positief over de Trading Navigator Methode. Met name de software die je hierbij krijgt heeft mij veel gebracht, maar ook de online cursus is van een goede kwaliteit. Ik heb zelfs meerdere nieuwe dingen geleerd. Daardoor ben ik er van overtuigd dat ik een betere trader ben geworden na het volgen van de cursus.

Je krijgt bij aankoop van het pakket ook meerdere gratis extra’s, zoals coaching en handelstegoed bij Mexem, de online broker die Harm gebruikt voor deze cursus. Ik vind Mexem een oké broker, niet fantastisch. Ik ben zelf persoonlijk een grotere fan van Plus500. Alleen ben je daar door het gebruik van CFD’s wat meer gelimiteerd in je mogelijkheden.

Verder krijg je ook wekelijkse live coaching in een online meeting. Dit is met Harm van Wijk of met een andere beleggingsexpert. Het is prettig dat je regelmatig vragen kan stellen en kennis kan opdoen, ook nadat je de cursus hebt afgerond. Dit houdt je scherp en zorgt ervoor dat je genoeg motivatie houdt om hiermee door te gaan.

Op wat kleine puntjes na, ben ik erg tevreden over de Trading Navigator Methode.

Is de Trading Navigator Methode een scam?

Ik kan met zekerheid zeggen dat de Trading Navigator Methode geen scam is. Zodra je hebt betaald krijg je netjes toegang tot de software en de cursus. Ook is de community erg actief, wat ook een indicatie is dat dit geen scam betreft.

Verder is de inhoud van het hele pakket wat je krijgt van een hoog niveau. De software is erg goed en je krijgt er ook veel uitleg bij. Harm van Wijk maakt veel claims over deze cursus, maar weet ze ook waar te maken. Je krijgt wat mij betreft echt waar voor je geld.

Wat kost de Trading Navigator Methode?

Op dit moment kun je de Trading Navigator Methode kopen voor €1497,-. Voorheen kostte deze cursus €3000,-, maar de prijs is op dit moment tijdelijk verlaagd. Je krijgt dus een korting van €1500,-.

Als je na de aankoop van deze cursus toch nog twijfelt, hoe je je geen zorgen te maken. Er wordt namelijk een 100% niet goed geld terug garantie aangeboden. Als je binnen 30 dagen niet tevreden bent over je resultaten, kun je je geld terug krijgen.

De Trading Navigator software die je erbij krijgt, kan je na aankoop van de cursus levenslang gebruiken. Daarbij krijg je ook nog een hele rits aan bonussen gratis erbij zodra je aan de gang gaat met dit pakket.

Dankzij de korting van €1500 is de Trading Navigator cursus met al de extra’s relatief goedkoop. Je moet dit zien als een investering die zich best snel kan terugbetalen wanneer je start met de kennis die Harm van Wijk je gaat leren.

Voor- en Nadelen

Aangezien het hier gaat om een uitgebreid pakket met software en een online cursus. Zijn er veel verschillende punten die goed zijn, maar ook punten die beter kunnen. Hieronder heb ik een lijst samengesteld van de meest belangrijke voor- en nadelen van de Trading Navigator Methode:

Voordelen

 • Kost weinig tijd, 5 minuten per week is genoeg
 • Geen groot budget nodig om te starten
 • Cursus is duidelijk en gebruiksvriendelijk
 • Software geeft veel mogelijkheden
 • Je hebt geen voorkennis nodig
 • In je eigen tijd te volgen
 • Winst boven de 20% is mogelijk volgens Harm van Wijk

Nadelen

 • Prijzig pakket
 • Software is lastig om te installeren
 • Beleggen en traden is altijd met risico
 • Het heeft tijd nodig om het goed onder de knie te krijgen.

Trading Navigator Methode Review: Conclusie

Trading Navigator Methode Review Conclusie.

In deze uitgebreide review over Trading Navigator heb ik veel verschillende aspecten behandelt. Je weet nu wat deze cursus inhoudt en hoe het werkt. Op basis daarvan kan je inschatten of dit voor je geschikt is.

Na mijn ervaringen en review vind ik dat dit een prima keuze is voor wie graag wil trend beleggen met behulp van software. Dus meer handelen in aandelen en opties op de korte termijn. Alles met de software die werkt op basis van technische analyse.

Conclusie: de Trading Navigator Methode is ideaal voor mensen die willen beginnen met beleggen of traden, doormiddel van de software kun je goede instap en uitstap momenten bepalen. Dankzij de begeleiding en training is het goed te doen om dit onder de knie te krijgen.

Trading Navigator Methode Alternatieven

Misschien is deze cursus beleggen niet wat voor jou, dat kan natuurlijk. Er zijn gelukkig nog veel meer opties om te leren beleggen. Ik heb een lijst gemaakt met de beste cursussen en trainingen over beleggen die er zijn. Ik raad je aan om die lijst zeker even te bekijken. Misschien zit daar een cursus tussen die wel bij je past.

Foto van auteur
Auteur
Jan Willem
Hoi! Ik ben de man achter Tradebaas. Met deze website bouw ik een platform voor mensen om meer te leren over traden & beleggen.

Er wordt geen informatie of financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Plaats een reactie