Daytrading voor Dummies review: is dit boek je geld waard?

Als je wil beginnen met daytraden is het een logische stap om op zoek te gaan naar middelen om er meer over te leren. Waarschijnlijk ben je vrij snel terechtgekomen bij het boek Daytrading voor Dummies.

In deze review deel ik mijn ervaringen met Daytrading voor Dummies. Is dit boek je geld waard, of kun je het beter aan een ander boek besteden? Je leest het hier!

Daytrading voor Dummies review

Daytrading voor Dummies is een goed boek als je net begint met daytrading. Je leert hier de basis over strategieën en psychologie. Het is goed om dit boek te lezen als je wilt weten of daytraden wat voor je is. Een minpunt is wel dat sommige zinnen niet lekker lopen, omdat het een Engelse vertaling is.

Samenvatting van het boek

Ten eerste is dit boek geen studieboek of een handleiding voor mensen die professioneel beleggen. Daar zijn immers al genoeg boeken over te vinden. Het grote verschil met die boeken en Daytrading voor Dummies, is dat er hier niet vanuit wordt gegaan dat je ook maar iets van het onderwerp af weet.

Je kunt het zien als een gids die je in begrijpelijke ‘Jip & Janneke’ taal laat zien hoe daytrading werkt. Je krijgt uitleg over hoe het werkt én nog belangrijker, hoe je ermee aan de slag gaat.

Het boek is opgedeeld in vier hoofdstukken:

Beginnen met daytrading

Hier wordt de basis van het begrip daytrading uitgelegd. Er wordt geschreven over de verschillende vormen van traden en wat voor objecten er te traden zijn. Ook gaat de auteur hier al in op risico management en timing. Naar mijn mening een van de belangrijkste onderdelen om te beheersen.

Populaire daytrading strategieën

In dit deel worden verschillende strategieën gedeeld om te daytraden. Ook wordt er uitleg gegeven over CFD’s en andere instrumenten om te traden. Ook is er een handig hoofdstuk waarin staat beschreven waar je op moet letten bij het kiezen van een broker.

Tip: lees de eerste bladzijdes van Daytrading voor Dummies gratis bij bol.com!

Wat je nodig hebt om met succes te traden

Dit deel van het boek gaat dieper in op risicomanagement, trading psychologie en onderzoek. Dit zijn misschien wel de allerbelangrijkste aspecten van daytraden. Daarom is het ook goed dat dit hier uitgebreid behandeld wordt. Want uiteindelijk gaat het erom dat je op het juiste moment koopt én verkoopt.

daytrading voor dummies gif

Het deel van de tientallen

Een vrij cryptische omschrijving van het hoofdstuk, maar de inhoud is dat gelukkig niet. Hier worden vier lijsten gedeeld met elke tien tips over verschillende aspecten van daytraden. Bijvoorbeeld de tien meest gemaakte fouten. Leuk om te lezen, minder praktisch om daadwerkelijk toe te passen.

Naar mijn mening heb je aan het laatste hoofdstuk minder dan de rest van dit boek.

De auteur van Daytrading voor Dummies

Ann C. Logue
Ann C. Logue

De schrijfster van Daytrading voor Dummies is Ann C. Logue. Ze is een schrijfster gespecialiseerd in de financiële markt. Daytrading voor Dummies is zeker niet haar enige ‘voor dummies’ boek. Ze heeft er al vier op haar naam staan. Ze schrijft ook interessante artikelen op haar eigen blog.

Ze heeft al meer dan tien jaar ervaring in het vak, doceert het ook op universiteiten én ze schreef ook al stukken voor The New York Times.

Hieruit is op te maken dat de auteur van dit boek zeker een autoriteit op dit gebied is. Omdat ze ook dit vak op universiteiten geeft, is dat terug te zien in het boek en het leesgemak er van.

Pluspunten

Na het lezen van Daytrading voor Dummies heb ik een aantal plus- en minpunten opgesomd. Ik licht ze hieronder toe.

  • Het is in makkelijke taal geschreven: Als je nog niks van daytrading afweet en je koopt dit boek om een eerste introductie te krijgen tot het vak, zit je goed. Dit boek is voor iedere beginner goed te lezen en zorgt ervoor dat je veel informatie tot je krijgt op een simpele en effectieve manier.
  • Praktisch: Het boek is op een zodanige manier geschreven, dat het praktisch toepasbaar is. De stappen die worden uitgelegd zijn makkelijk te begrijpen en te implementeren in je eigen situatie.
  • Goed vormgegeven: Het boek is zo vormgegeven dat er altijd kopjes bij belangrijke onderdelen te zien zijn. Het is ook zo dat je niet het hele boek van voor naar achter moet lezen. Je kunt ook aparte delen lezen zonder dat je daardoor dingen van vorige delen moet kennen. Dat maakt het erg prettig om af en toe door te bladeren als je op zoek bent naar informatie.

Minpunten

Ik ben ook een paar minpunten tegengekomen toen ik dit boek las:

  • De spelling: Het boek is vertaald uit het Engels, helaas is de vertaling niet altijd even sterk en heb ik meerdere spelfouten ontdekt. Het is geen ramp, maar wel erg slordig.
  • Verdeling: Daytrading voor Dummies is verdeeld in vier delen. Ik snap niet helemaal waarom dit is gedaan. Het was logischer geweest als er gewoon met standaard hoofdstukken was gewerkt naar mijn mening.

Voor wie is dit boek geschikt?

Voor de meeste mensen die gewoonweg meer willen leren over daytraden, die net aan de start staan van hun trade-avontuur, is dit boek wel geschikt. En het is zeker geschikt voor jou als je:

  • In korte tijd meer leren over het fenomeen daytrading
  • Een carrière switch overweegt en daytrading als mogelijke optie ziet.
  • Al weet dat daytrading wat voor je is, maar je nog niet weet waar je moet beginnen.
Daytrading voor dummies review
Een kort stukje uit de inleiding van Daytrading voor dummies

En natuurlijk moet je een goede, positieve instelling hebben en er ook plezier uit halen om ermee bezig te gaan!

Conclusie

Als je op zoek bent naar een boek om meer te leren over daytrading, is dit een goed startpunt. Je leert hier meer over wat het allemaal inhoudt en hoe alles werkt. Begin je net met daytraden? Dan raad ik je zeker aan om dit boek aan te schaffen (er is geen Daytrading voor dummies PDF gratis beschikbaar).

Ook kun je overwegen om een cursus te doen op het gebied van daytrading. Zo heb ik onlangs nog een review geschreven over de Day Trading Masterclass.

Ben je al iets verder gevorderd in het onderwerp daytraden? Dan zijn er betere boeken om te lezen. Ik raad je ook zeker aan om mijn volledige lijst te bekijken met de beste boeken over beleggen en traden. Veel succes!

Foto van auteur
Auteur
Jan Willem
Hoi! Ik ben de man achter Tradebaas. Met deze website bouw ik een platform voor mensen om meer te leren over traden & beleggen.

Er wordt geen informatie of financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Plaats een reactie