Tradenet Review & Ervaringen 2023: Betrouwbare broker?

Tradenet logo beste broker Nederland
Beoordeling

Tradenet is een goede beginners-broker om mee te daytraden. Voor een relatief klein bedrag krijg je toegang tot een tradingaccount waar je zelfs mee in het rood mag staan. Deze broker wordt door de grootste daytrading cursus van Nederland aanbevolen en is ook betrouwbaar.

Overweeg je om te gaan traden bij de broker Tradenet? Maar wil je eerst weten wat de mogelijkheden en valkuilen zijn? Dan ben je hier aan het juiste adres! In deze Tradenet review behandel ik alle punten die eventueel meewegen in je keuze voor deze broker. Lees dus snel verder!

Het is een uitgebreide review, daarom heb ik hieronder een inhoudsopgave gemaakt. Zodat je makkelijk door de review kan navigeren.

Tradenet review.

Over Tradenet

Simpel gezegd is Tradenet een online daytrading broker. Maar eigenlijk is het meer dan alleen een broker. Het is namelijk ook een volledige daytrading leerschool. Bij Tradenet krijg je toegang tot trainingsprogramma’s, zelfstudie cursussen, chatrooms en live begeleiding.

Hierdoor is Tradenet een van de grootste en meest erkende daytrading brokers en dienstverleners op dit moment.

Tradenet is in 2004 opgericht door Meir Barak, hij trade sinds het jaar 2000 succesvol op de Amerikaans aandelenmarkt, schrijft boeken over daytrading en verschijnt in de Verenigde Staten regelmatig op televisie om de markten te duiden. Ook valt Tradenet onder hetzelfde bedrijf als de gerenommeerde broker Colmex Pro.

Meir Barak, de man achter Tradenet.

Op de website van Tradenet wordt beweert dat ze al meer dan 40.000 mensen hebben geholpen met daytraden op de financiële markten. Als dit daadwerkelijk zo is zijn het geen misselijke cijfers.

Verder is Tradenet een van de brokers die wordt aangeraden in de Day Trading Masterclass.

Is Tradenet betrouwbaar?

In deze Tradenet review wil je er ongetwijfeld achter komen of deze broker betrouwbaar is. Ik kan je hierin gerust stellen, Tradenet is absoluut betrouwbaar. Dit kan ik zeggen vanwege meerdere redenen.

Zo wordt Tradenet gereguleerd door de CySEC, dit staat voor ‘Cyprus Securities and Exchange Commission’. Dit is een waakhond die in de gaten houdt of alles wel netjes verloopt. Je kunt het ook wel vergelijken met de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten.

Dat Tradenet wordt gereguleerd betekent dat ze moeten voldoen aan veel regels om hun werk te kunnen uitvoeren. Je kunt elke maand gewoon je geld opnemen of storten zonder problemen. Ik heb daar tot dusver geen problemen mee gehad.

Ook is zoals hier boven al benoemd Tradenet een van de aanbevolen brokers in de Day Trading Masterclass. Een van de populairste cursussen over daytrading in Nederland. Ik heb met eigen ogen in de community van deze cursus gezien dat ook veel andere mensen met succes gebruiken maken van deze broker.

Hoe werkt Tradenet?

Tradenet werkt net even anders dan de meeste andere brokers. Dit komt omdat Tradenet zichzelf omschrijft als een ’training school’ voor daytrading. Ze bieden verschillende cursussen en leertrajecten aan om beter te leren daytraden.

Als je een van de pakketten van Tradenet afneemt, krijg je toegang tot een zogeheten funded account. Dat betekent dat je voor een bepaald bedrag dat groter is dan je eigen inleg mag daytraden. Je gaat dus eigenlijk daytraden met geld van een investeringsmaatschappij. Hierdoor kun je bijvoorbeeld grotere posities innemen. Een percentage van de winst van je gewonnen trades kun je daarna zelf opnemen.

“Waarom krijg ik niet alle winst?” Ik hoor het je vragen. Dat komt omdat het geld dat je verdient met je account op Tradenet is gewonnen met geld wat eigenlijk niet van jou is. Je krijgt toegang tot meer geld dan je hebt, maar in ruil daarvoor moet je wel een percentage van je winst afstaan aan Tradenet zelf, best logisch toch?

Tradenet Pakketten

Bij deze online broker kun je verschillende pakketten afnemen die je toegang geven tot onder andere ‘funded’ trading accounts, leertrajecten en live chat rooms. Hieronder licht ik kort de verschillende pakketten voor je uit.

Intro Pakket

Prijs: €465,- (via deze link 20% korting)

Het Tradenet intro pakket is erg populair onder beginnende daytraders. Dit komt omdat je voor een relatief lage prijs toch met een een serieus bedrag kan traden. Hierdoor kun je ervaring op doen om jezelf comfortabel te maken met het daytraden.

De inhoud van het intro pakket:

 • Een funded account waarmee je met 14.000 dollar kunt daytraden. Je mag hierbij 700 dollar verliezen. Dat is meer dan je eigen inleg voor het pakket. Tradenet neemt het eventuele extra verlies op zich. Je kunt dus niet meer verliezen dan de kosten van het pakket.
 • 70% van de winst die je bij dit pakket maakt, mag je zelf houden.
 • Het boek ‘Market Whisperer’ van Meir Barak.
 • 1 maand toegang tot de live trading chatroom van Tradenet.
 • 1 jaar toegang tot de online zelfstudie cursus waar je de basis van daytrading leert.
 • Twee weken toegang tot een demo trading account. Zodat je eerst het platform leert kennen voordat je met echt geld gaat traden.

Als je besluit dit pakket aan te schaffen, moet je niet verwachten dat je in een korte tijd veel geld verdient. Dit moet je echt zien als een opstapje om te leren traden met echt geld.

Deze vorm van het verkrijgen van een funded account ben ik zelf nog nergens anders tegengekomen. Het is een goede manier om te leren daytraden met echt geld, aangezien dat psychologisch toch een verschil is met een demo account.

Het fijne aan een pakket als dit, is dat je nooit meer verlies kan maken dan het aankoopbedrag van het pakket zelf. Je kunt dus ook meer verlies maken dan je eigen daadwerkelijke inleg. Dat maakt dit tot een goed daytrading pakket voor beginners.

Via de knop hieronder krijg je 20% extra korting op het intro pakket.

Student Pakket

Prijs: $3000,- (via deze link 10% korting)

Het Student pakket van Tradenet is meteen een flinke stap omhoog qua prijs. De mogelijkheden zijn dan wel weer een stuk groter. Dus je krijgt er wel wat voor terug.

De inhoud van het student pakket:

 • Een funded account waarmee je met 80.000 dollar kunt daytraden. Je mag hierbij 4000 dollar verliezen. Dat is 1000 dollar meer dan je eigen inleg. Dit eventuele verlies neemt Tradenet op zich.
 • 75% van de netto winst die je behaalt met dit account mag je zelf houden.
 • Het boek ‘Market Whisperer’ van Meir Barak.
 • 3 maanden toegang tot de live trading chatroom van Tradenet.
 • 1 jaar toegang tot de online zelfstudie cursus waar je de basis van daytrading leert.
 • Twee weken toegang tot een demo trading account. Zodat je eerst het platform leert kennen voordat je met echt geld gaat traden.
 • 1 maand toegang tot live mentoring sessies van het Tradenet team.
 • 3 maanden toegang tot de exclusieve ‘Star Trading’ cursus.

Dit is al een vrij serieus pakket. Voor 3000 dollar kun je dus traden met een flink bedrag. Dit pakket raad ik beginners niet aan. Maar als je al een tijdje bezig bent met traden is dit zeker een optie die je kan overwegen.

Door de toegang tot het funded account kun je je trading echt tot een hoger niveau brengen.

Expert Pakket

Prijs: $6000,- (via deze link 10% korting)

Nu komen we terecht bij de serieus grote pakketten van Tradenet. Om te beginnen het expert pakket. Hier betaal je via de bovenstaande link 5100 dollar voor. Wat je krijgt komt ongeveer neer op een uitgebreidere versie van het student pakket.

De inhoud van het Expert pakket:

 • Een funded account waarmee je met 160.000 dollar kunt daytraden. Je mag hierbij 8000 dollar verliezen. Dat is 2000 dollar meer dan je eigen inleg. Dit eventuele verlies neemt Tradenet op zich.
 • 80% van de netto winst die je behaalt met dit account mag je zelf houden.
 • Het boek ‘Market Whisperer’ van Meir Barak.
 • 6 maanden toegang tot de live trading chatroom van Tradenet.
 • 1 jaar toegang tot de online zelfstudie cursus waar je de basis van daytrading leert.
 • Twee weken toegang tot een demo trading account. Zodat je eerst het platform leert kennen voordat je met echt geld gaat traden.
 • 2 maanden toegang tot live mentoring sessies van het Tradenet team.
 • 3 maanden toegang tot de exclusieve ‘Star Trading’ cursus.
 • 3 maanden toegang tot de ‘Global Markets’ cursus.

Pro Pakket

Prijs: $9000,- (via deze link 10% korting)

Dit is het grootste daytrading educatie pakket wat Tradenet aanbiedt. Het funded account is hierbij ook ongekend groot, ik zou dit pakket zelf niet zo snel kopen omdat je wat mij betreft dan beter dit geld kan gebruiken om in je eigen trading account te stoppen. Zodat ook alle winst meteen naar jezelf gaat.

Maar goed, je krijgt wel toegang tot een heel groot account, dus mogelijk maar je hier wel veel meer winst mee dan je had gedaan met een eigen account.

Dit is de inhoud van het Pro pakket:

 • Een funded account waarmee je met 240.000 dollar kunt daytraden. Je mag hierbij 12.000 dollar verliezen. Dat is 3000 dollar meer dan je eigen inleg. Dit eventuele verlies neemt Tradenet op zich.
 • 85% van de netto winst die je behaalt met dit account mag je zelf houden.
 • Het boek ‘Market Whisperer’ van Meir Barak.
 • 8 maanden toegang tot de live trading chatroom van Tradenet.
 • 1 jaar toegang tot de online zelfstudie cursus waar je de basis van daytrading leert.
 • Twee weken toegang tot een demo trading account. Zodat je eerst het platform leert kennen voordat je met echt geld gaat traden.
 • 3 maanden toegang tot live mentoring sessies van het Tradenet team.
 • 3 maanden toegang tot de exclusieve ‘Star Trading’ cursus.
 • 3 maanden toegang tot de ‘Global Markets’ cursus.
 • 3 maanden toegang tot de ‘Top Trader’ cursus.

Zoals je hierboven ziet krijg je toegang tot ontzettend veel geld. Hier komt natuurlijk ook een grote verantwoordelijkheid bij kijken. Ik raad dit dus ook zeker niet voor beginnende traders aan. Maar als je meer ervaring hebt, zou dit een optie voor je kunnen zijn.

Tradenet Pakket Inhoud

Hierboven in deze Tradenet review heb je kunnen lezen wat de verschillende pakketten inhouden. Zo krijg je toegang tot een funded account. Maar ook cursussen, toegang tot de live trading chatroom en een futuristisch trading platform dat je gaat gebruiken. Hieronder licht ik al deze facetten wat breder uit.

Trading Platform: Tradenet Evolution

Afgelopen jaar heeft Tradenet een flinke update gegeven aan hun trading platform. Daarbij hebben ze het ook een nieuwe naam gegeven: Tradenet Evolution. Dit is echt positieve verandering.

Het oude trading platform kun je nog steeds wel gebruiken, maar is hevig verouderd en eigenlijk alleen maar te gebruiken op Windows computers.

Het nieuwe platform daarentegen, is anno 2022 goed te gebruiken. Je kunt zo goed als alles apart instellen, andere kleuren geven en verslepen. De level 2 ziet er goed uit en de grafieken zijn ook verassend goed te gebruiken.

Iets wat bijvoorbeeld op het oude platform niet kon, was het instellen van je stop loss en take profit voordat je de trade inging. Dat kan op dit nieuwe platform wel. Daardoor kun je een trade al volledig inplannen voordat je hem ook daadwerkelijk neemt.

Al met al ben ik erg tevreden over het Tradenet Evolution platform, de update is echt een verbetering en de extra opties zijn ook erg handig in gebruik.

Live Trading Chatroom

Bij ieder pakket dat je koopt via Tradenet, krijg je toegang tot de live chatroom. Het verschilt per pakket hoe lang je toegang hebt, maar dit kun je er ook apart bij aanschaffen als je termijn is afgelopen.

Screenshot van de live trading room van Tradenet

In de chatroom kun je live meekijken met professionele traders, je kunt vragen stellen en live feedback ontvangen van de traders en andere mensen in de stream.

Dit is een van de meest waardevolle toevoegingen aan de pakketten. Omdat je over de schouder van professionele en succesvolle traders mee kan kijken. Ze geven live commentaar op hun keuzes. Daardoor leer je ook beter te begrijpen hoe bepaalde situaties waarschijnlijk uitspelen en hoe je daar van kan profiteren.

Als je dit apart wil kopen kost het $99 per maand.

Online Trading Cursussen

Iets wat ook in ieder pakket terugkomt zijn de zelfstudie cursussen. Dit zijn online cursussen die je kan volgen om beter te leren daytraden. Althans, dat is wat Tradenet hierover beweert. Ik vind zelf de kwaliteit van deze cursussen vrij matig.

Tradenet Review zelfstudie cursus
Een screenshot van de zelfstudie cursus van Tradenet

Je leert wel een beetje hoe de markt werkt en wat de basis is van traden, maar meer ook niet. Bij de duurdere pakketten krijg je ook nog extra cursussen, deze heb ik zelf niet gevolgd. Dus daar kan ik weinig over zeggen. Maar als het dezelfde kwaliteit is van de beginners cursussen, kun je die beter links laten liggen.

Als je echt wil leren traden raad ik je aan om een cursus te volgen uit mijn lijst met de beste cursussen over traden en beleggen. Zo heb ik zelf bijvoorbeeld de Trading Navigator Methode gevolgd.

Commissies & Kosten

De kosten voor Tradenet zijn als volgt: je betaald $15 per maand voor het gebruik van het trading platform. Daarnaast betaal je $1,50 per order tot 200 aandelen. Daarna betaal je $0,0075 per aandeel dat je trade.

Omdat je bij Tradenet gaat traden in CFD’s betaal je geen extra kosten voor short posities.

Je vraag je misschien af waarom je boven de kosten voor het pakket, je ook nog andere kosten moet betalen. Dit komt omdat het trading gedeelte van je pakket, wordt uitgevoerd door een externe investeringsmaatschappij.

Het gaat hier om het bedrijf TEFS. Dit is een investeringsmaatschappij die jou het funded account aanbieden. Ook maak je via deze partij gebruik van het trading platform. Je kunt hier alleen via een partij als Tradenet toegang krijgen.

De kosten die je maakt worden automatisch van je trading account afgehaald.

Geld opnemen bij Tradenet

Je kunt bij Tradenet 1 keer per maand je geld opnemen. Dit doe je door online een formulier in te vullen. Vóór de 10e van elke maand kun je een uitbetaling aanvragen waarbij je de winst krijgt uitbetaald van de maand ervoor.

Het uitbetalen gaat via je IBAN nummer. Dit vul je elke maand in het formulier in. Daarna krijg je naar mijn ervaring vaak binnen 10 dagen het geld op je rekening gestort.

Het is wel vervelend dat je een bewijs moet invoeren dat je daadwerkelijk eigenaar van je rekening bent. Als je dit iedere maand doet is het wel een tijdrovende klus.

Tradenet Review: Demo Account

Zodra je een pakket bij Tradenet afneemt, krijg je automatisch twee weken gratis toegang tot een demo account. Op deze manier kun je zonder het gebruiken van echt geld, het trading platform leren kennen. Zodat je na twee weken goed voorbereid kunt beginnen met traden.

Het concept van de demo challenge van Tradenet

Er is ook een mogelijkheid om helemaal gratis zonder pakket een demo account te gebruiken. Tradenet biedt namelijk een challenge aan waarbij je vijf dagen lang toegang krijgt tot een demo account met daarop $10.000 aan nepgeld. Als je daarmee in vijf dagen tijd een nettowinst van $500 mee weet te maken, krijg je gratis een funded account waarmee je met $14.000 (echt geld) kunt traden.

En of je uiteindelijk deze challenge wint of niet, het is een mooie manier om gratis vijf dagen toegang te krijgen tot het trading platform, zodat je die al kosteloos kunt ontdekken.

Tradenet Review: klantenservice

Als je vragen hebt over bijvoorbeeld het pakket dat je koopt bij Tradenet. Kun je contact opnemen bij de klantenservice. Ik heb hier zelf nog niet vaak gebruik van gemaakt. Maar de keren dat ik het heb gedaan, verliep alles soepel.

Je kunt speciaal bellen naar een Nederlandse helpdesk, als die niet beschikbaar is wordt je doorverwezen naar een Engelse support medewerker. Je kan ook simpelweg een mailtje sturen naar info@tradenet.com. Ook dan krijg je vaak binnen een dag antwoord.

Tradenet ervaringen

Ik gebruik Tradenet zelf ongeveer twee jaar en ik ben erg tevreden. Het trading platform is erg fijn om mee te werken. De kosten zijn laag en de klantenservice reageert snel. Voor beginners is dit de ideale broker wat mij betreft.

Er zijn wel een paar onderdelen die beter kunnen. Zo vind ik de huidige website van Tradenet aardig gedateerd en kan die wel een opfrisser gebruiken. Toen ik de website voor het eerst bezocht vond ik het er dan ook een beetje ‘schimmig’ uitzien.

Verder kun je maar 1 keer per maand geld opnemen, dat is op zich geen heel groot probleem. Maar het zou fijner zijn als je dit gewoon kunt doen wanneer je dat zelf wil.

Wat naar mijn mening wel echt goed is en wat Tradenet ook anders maakt dan andere (day)trading brokers, is het totaalpakket aan opties. Je krijgt er een volledige cursus bij en ook toegang tot een live chatroom. Je ziet daar live andere mensen traden op exact hetzelfde platform. Dat is iets wat ik bij weinig andere brokers zie.

Plus- en Minpunten

Zoals elke online broker heeft ook Tradenet goede en minder goede kanten. In het kort som ik ze hier voor je op:

Pluspunten

 • Toegang tot een funded account
 • Goede klantenservice
 • Waardevolle chatroom
 • Gratis demo account
 • Lage kosten

Minpunten

 • 1 keer per maand geld opnemen
 • Aangeboden cursussen bieden weinig waarde

Tradenet Review: Samenvatting

Als je deze Tradenet review helemaal hebt gelezen weet je nu waarschijnlijk wel of deze broker wat voor je is of niet. Toch geef ik je hier nog even een beknopte samenvatting van alles wat in deze review is voorbijgekomen.

 • Tradenet heeft meerdere pakketten. Bij aanschaf van een van deze pakketten kun je toegang krijgen tot een funded account. Daardoor kun je traden met geld van een investeringsmaatschappij. Je kunt bij al deze pakketten met meer geld in het rood staan dan wat je zelf hebt betaald voor het pakket. Het eventuele verlies neemt Tradenet op zich.
 • Bij deze pakketten mag je tussen de 75% en 95% van de gemaakte winst zelf houden.
 • Bij het pakket krijg je ook een aantal extra’s, zoals toegang tot het Tradenet Evolution platform. Deze heeft onlangs een update gekregen en werkt erg fijn. Je krijgt er verder ook toegang tot de live chatroom en zelfstudie cursussen bij. Dat laatste kun je wat mij betreft net zo goed links laten liggen.
 • Tradenet wordt gereguleerd door de CySEC. Dit is een financiële waakhond uit Cyprus. Daardoor weet je ook zeker dat deze partij te vertrouwen is.
 • De man achter deze broker is Meir Barak. Een professionele trader en auteur. Hij is ook wekelijks te zien in de live trading chatroom. Waar je hem live commentaar ziet geven op zijn eigen trades.
 • Je betaald maandelijks $15 aan platform kosten bij Tradenet, ook ben je per trade een klein bedrag kwijt aan commissies.
 • Geld opnemen kun je 1 keer per maand doen via een formulier. Het geld wordt vaak binnen 10 dagen op je rekening gestort.

Tradenet Review: Conclusie

Zoals je misschien hebt gemerkt ben ik positief over deze broker. In deze Tradenet review heb je ook kunnen lezen dat ik sommige onderdelen minder goed vindt werken. Bijvoorbeeld de cursussen die je erbij krijgt. Overigens kopen de meeste mensen een pakket bij Tradenet om toegang te krijgen tot een gefinancierd account om mee te daytraden.

Als je net begint met daytraden is Tradenet een online broker die absoluut het overwegen waard is. Zodra je wat meer ervaring hebt, kun je dan bijvoorbeeld overstappen op een broker als Colmex Pro. Waarbij je al je winst gewoon zelf mag houden.

Hopelijk heb je wat aan deze Tradenet review gehad. Als je nog vragen of opmerking hebt over mijn ervaringen met Tradenet. Laat het dan weten in de reacties hieronder!

Foto van auteur
Auteur
Jan Willem
Hoi! Ik ben de man achter Tradebaas. Met deze website bouw ik een platform voor mensen om meer te leren over traden & beleggen.

Er wordt geen informatie of financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

5 gedachten over “Tradenet Review & Ervaringen 2023: Betrouwbare broker?”

  • Hi Yvette,

   Er is geen minimumbedrag wat je mag opnemen van je winst. Al het geld wat meer is dan je originele ‘buying power’ kun je opnemen. Stel dat je een pakket hebt gekocht waarmee je mag traden met 7000 dollar. En je hebt winst gemaakt waardoor je buying power op 7200 dollar staat. Kun je dus 200 dollar opnemen als winst. Hopelijk is het zo duidelijk!

   Greetz, JW.

   Beantwoorden
 1. Dag Jan,
  Goed bezig met je info platform.
  weet jij of je optie”s op de futures van de nasdaq kun traden?
  en zo ja – wat zijn daar de kosten van?

  Beantwoorden

Plaats een reactie