Plus500 Demo Account: Gratis Oefenen in 3 stappen!

82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Naar mijn mening is het Plus500 demo account een van de beste platformen om te leren traden met nep geld. Dit wordt ook wel papertraden genoemd.

Plus500 bied een demo rekening aan die je ongelimiteerd mag gebruiken. Daardoor heb je altijd genoeg tijd om te leren hoe online beleggen of traden voor beginners werkt, voordat je het met echt geld probeert.

Aanbevolen artikel:Plus500 Review: is deze populaire CFD broker betrouwbaar?

In deze handleiding laat ik je zien hoe je in 3 simpele stappen een Plus500 demo account aanmaakt.

82% van de retail CFD accounts verliest geld.

Wat is een demo account?

Een demo account is een plek waar je kunt traden met nep geld. Dit wordt ook wel papertrading genoemd. Met zo’n account kun je oefenen met het plaatsen van trades en leer je op een vrijblijvende manier hoe de markten werken.

Iedereen die wil beginnen met traden wordt aangeraden om eerst te starten met een demo rekening. Op die manier kun je zonder enig risico leren om te traden zonder dat je eventueel geld verliest.

Hoe open ik een demo rekening op Plus500?

In drie simpele stappen leg ik je uit hoe je binnen no-time aan de slag kan gaan met je demo rekening bij Plus500.

Stap 1: Ga naar de Plus500 website en kies voor ‘Gratis Demo’

Ten eerste ga je naar de pagina van Plus500 waar je een demo account kan aanmaken. Dat kan via deze link. Vervolgens klik je op ‘Probeer Gratis Demo’. Dat ziet er zo uit:

Prettig om te weten is ook dat het Plus500 platform ook volledig Nederlandstalig is. Net zoals de klantenservice, mocht je nog vragen hebben over de demo rekening.

Stap 2: Vul je gegevens in

Hierna kom je op de pagina terecht waar je je gegevens kunt invullen. Deze ziet er zo uit:

Plus500 Demo Account aanmaken

Je kunt er voor kiezen om het account aan te maken door zelf een e-mail en wachtwoord in te vullen. Of door je Plus500 demo account te koppelen met een Google-, Facebook- of Apple account.

Stap 3: Ontdek het platform!

Gefeliciteerd! Als je bovenstaande twee stappen hebt gevolgd, heb je nu een demo account aangemaakt bij Plus500! Je komt nu terecht op het ‘webtrader’ platform van deze broker. Deze ziet er als volgt uit:

Plus500 Webtrader

Voordat je daadwerkelijk trades gaat plaatsen op deze demo rekening raad ik je eerst aan om het platform beter te leren kennen en ontdekken. Als je vragen hebt is er altijd een chatoperator waar je vragen aan kan stellen.

Mocht je account onder de €200 komen te vallen dan wordt het automatisch gereset. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je in de min komt te staan ;).

82% van de retail CFD accounts verliest geld.

Plus500 Demo Account review

Traden en beleggen is niet iets wat je met een dagje werk leert. Daarom raad ik iedereen ook ten zeerste aan om eerst te oefenen met een demo account. Op die manier voorkom je dat je meteen echt geld verliest.

Door gebruik te maken van het Plus500 demo account leer je de markten te analyseren en kun je trades plaatsen exact hetzelfde zoals het met echt geld gaat.

Deze demo geeft een goed beeld weer van hoe het traden te werk gaat bij deze broker. Je kunt heel veel verschillende vormen van traden testen, daardoor kun je goed checken wat het beste bij je past.

Je kunt met dit demo account ook CFD’s traden, waardoor je leert hoe je dit moet gebruiken en kan toepassen op je eigen situatie.

Het beste hieraan is nog dat je voor het aanmaken van een demo account geen echt account hoeft aan te maken. Daardoor is het écht vrijblijvend.

82% van de retail CFD accounts verliest geld.

Veelgestelde Vragen

Hier lees je de meest gestelde vragen over het Plus500 demo account.

Hoeveel geld krijg ik op mijn demo rekening?

Je krijgt €40.000. Een prima bedrag om mee te beginnen. Binnenkort komt er ook een optie om dit bedrag in te stellen, zodat je het meer realistisch kan maken naar je eigen geldsituatie.

Hoe lang kan ik dit demo account gebruiken?

Onbeperkt. Er zit geen tijdslimiet aan het gebruik van een demo rekening bij Plus500. Daardoor kun je net zo lang oefenen totdat je klaar bent om met echt geld te werken.

Kan ik opnieuw beginnen als mijn geld op is?

Ja, dat kan. Als je rekening onder de €200 komt wordt het automatisch aangevuld. Je kunt ook je account resetten om met een frisse start te beginnen.

Kun je geld verdienen op Plus500?

Ja, je kunt geld verdienen op Plus500. Maar het is absoluut niet gegarandeerd, traden met CFD’s is risicovol. Zolang je het demo account gebruikt verdien je geen geld. Dit is allemaal fictief om bedoeld om te oefenen.

Kun je geld verliezen op Plus500?

Ja, je kunt ook geld verliezen op Plus500. Maar zolang je het demo account gebruikt verlies je geen geld. Pas als je het demo account omzet naar een rekening met écht geld kun je geld verliezen. Met een demo rekening ben je dus altijd veilig.

Foto van auteur
Auteur
Jan Willem
Hoi! Ik ben de man achter Tradebaas. Met deze website bouw ik een platform voor mensen om meer te leren over traden & beleggen.

Er wordt geen informatie of financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Plaats een reactie