Plus500 Review 2022: is deze populaire CFD broker betrouwbaar?

Plus500 Logo
Beoordeling

Plus500 is een goede broker om te overwegen. Je moet wel goed op de hoogte zijn van de risico's in het handelen van CFD's. Het handelsplatform is een van de betere op de markt, ook het demo account is erg goed. De klantenservice reageert wel traag, daar valt nog veel te verbeteren.

77% van de retail CFD accounts verliest geld.
77% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD's met deze aanbieder. Het is belangrijk dat je nagaat of je het hoge risico op verlies kunt permitteren.

Als (day)trader heb je een brede keuze als het aankomt op het kiezen van een online broker. Een populaire optie op dat gebied is plus500.

De afgelopen maanden heb ik Plus500, het bijbehorende handelsplatform en het demo account uitvoerig gebruikt en getest. Daardoor kan ik je mijn eerlijke (en soms kritische) mening geven.

In deze uitgebreide Plus500 review deel ik mijn ervaringen en vertel ik of je hier vertrouwd kunt traden.

Laten we beginnen.

Plus500 Review 2022: is deze populaire CFD broker betrouwbaar?

Wat is Plus500?

Plus500 is een CFD broker. Dat betekent dat je hier als trader of belegger kunt handelen doormiddel van een ‘contract for difference‘. Hiermee krijg je direct toegang tot meer dan 2500 CFD’s, waaronder:

 • Aandelen
 • Crypto
 • Forex
 • Grondstoffen
 • Indexen
 • Opties
 • ETF’s

Het is goed om te weten dat je bij Plus500 nooit handelt met echte aandelen, crypto’s of andere instrumenten. Je speculeert bij CFD’s op de onderliggende waarde van een instrument.

Zodra je een positie opent ga je een contract aan met de broker. Als je deze positie hoger sluit dan toen je hem opende, krijg je het verschil in prijs uitbetaald. Als de prijs juist lager ligt, maak je verlies en kost het je dus geld.

Handelen in CFD’s is dus wat anders dan handelen in echte aandelen. Het is belangrijk dat je goed weet wat dit inhoudt, voordat je met echt geld gaat traden of beleggen. Je kunt bijvoorbeeld eerst een demo account aanmaken om te oefenen.

77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Is Plus500 Betrouwbaar?

Uit mijn eigen ervaringen kan ik zeggen dat Plus500 absoluut betrouwbaar is. Ik heb tot nu toe nog nooit problemen gehad waardoor ik zou denken dat deze partij niet te vertrouwen is. Overigens kan ik in dat opzicht alleen voor mijzelf spreken. Iets waardoor ik wel zeker weet dat deze broker te vertrouwen is, zijn de toezichthouders.

Plus500 staat in Nederland onder streng toezicht van de CySEC (Cyprus Securities and Exchange Commission) met licentie nr. 250/14. dat is een Europese financiële waakhond. Dat betekent dat ze niet zomaar alles kunnen doen met hun platform. Het moet allemaal aan strenge regels voldoen. Als dit niet gebeurt, kunnen deze autoriteiten een boete uitdelen, en die kunnen makkelijk tot in de miljoenen lopen.

Verder is Plus500 als bedrijf beursgenoteerd, ze moeten daardoor verantwoording afleggen aan de aandeelhouders. Ook worden alle financiële gegevens jaarlijks openbaar gemaakt.

De kans dat Plus500 iets doet wat niet door de beugel kan, is dus erg klein.

Zo wordt je geld beschermd door Plus500

Plus500 moet dus voldoen aan strenge regels. Dat betekent dat ze ook veilig met je geld om moeten gaan als je er voor kiest om een rekening te openen bij deze broker.

Er worden verschillende maatregelen genomen om er voor te zorgen dat je geld wordt beschermd, ook als er wat met het bedrijf zelf gebeurt. De belangrijkste maatregel is dat Plus500 het geld van klanten altijd op een aparte rekening gescheiden houdt. Mochten ze bijvoorbeeld failliet gaan, dan staat je geld op een gescheiden rekening.

Ze nemen hiernaast nog een handvol andere maatregelen om ervoor te zorgen dat je met een goed gevoel kan traden:

Plus500 Ervaringen

Plus500 is een goede broker als je aan de slag wilt gaan met CFD’s, je moet wel goed op de hoogte zijn wat CFD trading is en wat de risico’s er van zijn. Het demo account vind ik persoonlijk echt ideaal om mee te oefenen. Je kunt hier onbeperkt mee aan de slag gaan totdat je er klaar voor bent om over te gaan op echt geld. Er zijn wel een paar punten die echt beter kunnen. De klantenservice is niet altijd goed bereikbaar en de algehele communicatie vind ik niet altijd goed.

Er zijn online ontzettend veel Plus500 reviews en ervaringen te lezen. De ene vind ik zelf wat geloofwaardiger als de ander. Ik heb zelf het platform en alle mogelijkheden van deze broker uitvoerig getest (ik gebruik het platform nu nog steeds), voordat ik deze review schreef. Op die manier wil ik een zo eerlijk mogelijke review schrijven.

Overigens kan ik natuurlijk niet alleen bepalen of Plus500 een goede online broker is. Daarom kijk ik ook naar wat andere mensen hierover zeggen.

Plus500 op Trustpilot

Op Trustpilot vind je overwegend positieve reviews over Plus500, maar er zitten ook slechte reviews bij. Zoals deze:

Dit kan ik wel begrijpen, de klantenservice laat soms echt te wensen over. Daardoor kun je in het geval van de persoon hierboven wel lelijk in de problemen raken. De enige manier waarop je contact kunt krijgen is doormiddel van de chat. Dat is op zich geen probleem, maar de reactietijden zijn soms erg lang, waardoor dit vervelend kan zijn voor mensen die bijvoorbeeld niet bij hun geld kunnen.

Een van de positieve Plus500 reviews op Trustpilot vat mooi samen waarom veel andere mensen een slechte review achterlaten:

Veel mensen die een negatieve review achterlaten zijn geld verloren, ze geven hier vaak Plus500 de schuld van. Overigens kan deze broker daar weinig aan doen. Zij faciliteren alleen maar het platform om te traden.

Veel mensen die starten bij Plus500 slaan het demo account over en beginnen direct te traden met echt geld. Ze zijn zich niet bewust van de risico’s van CFD’s en weten niet hoe ze moeten handelen met een hefboom. Dat is niet slim om te doen, het is naar mijn mening belangrijk om eerst het platform te leren kennen, voordat je aan de slag gaat met je eigen zuurverdiende centen.

Ervaringen van andere websites

Op het wereldwijde web zijn veel verschillende partijen die ook hun mening geven over Plus500. Ik heb twee van de meest betrouwbare partijen hieronder uitgelicht:

 • Investopedia: “Plus500 is een broker voor mensen die trades willen plaatsen zonder de poespas van geavanceerde functionaliteiten. De kosten zijn laag en het handelsplatform is erg functioneel. Er zijn helaas niet veel mogelijkheden om het platform te leren begrijpen voor beginners, waardoor het voor die mensen misschien minder aantrekkelijk is.”
 • De gebruikers van het financiele platform Finner geven Plus500 gemiddeld een 7,6.

Al met al geen slechte beoordelingen van deze partijen. Daarmee concludeer ik dat het grootste deel van de Plus500 ervaringen positief is.

Kosten

De kosten die je maakt om CFD’s te traden bij Plus500 zijn afhankelijk van je ‘handelsgedrag’ en van de producten die je kiest om mee te traden. Dit betekent dat de kosten die je maakt verschillen per product wat je trade.

Hieronder leg ik uit wat de verschillende soorten kosten zijn die je kunt maken bij Plus500.

Spread

De meeste kosten die je betaald bij Plus500 is de ‘marktspread’. Dit is het verschil tussen de koopprijs en de verkoopprijs van een CFD product. Doormiddel van de spread verdient Plus500 geld.

Als je bijvoorbeeld kijkt naar de prijs van olie. Daar is de koopprijs 101,19 en de verkoopprijs 101,22, het verschil tussen beide prijzen is 3 cent, dat is de spread. Dat zijn kosten die je betaald als je een trade uitvoert bij Plus500.

Plus500 spread
Voorbeeld van de spread bij Plus500. (illustratieve prijzen)

Goed om te weten is dat je bij Plus500 verder geen commissie betaald over iedere uitgevoerde trade. Het enige dat je betaald is de spread. Daarmee zijn ze op dit moment een van de goedkoopste CFD brokers op de markt.

Overnight Premie

Dit zijn kosten die je betaald als je besluit om je positie gedurende de nacht open te laten staan. Deze kosten zijn een percentage van de prijs die je hebt betaald en verschillen per instrument. Over het algemeen wordt het niet aangeraden om je posities open te houden gedurende de nacht.

Wat de overnight premie is van een bepaald instrument kun je makkelijk bekijken via het informatiepaneel in het tradingplatform.

Valuta omrekeningskosten

Als je een trade plaatst met valuta die anders zijn dan die op je rekening staan. Dit is een vast percentage van 0,7% van de gerealiseerde winst of verlies. Deze kosten kun je altijd in real-time zien van het tradingpaneel.

Inactiviteitskosten

Als je je gedurende drie maanden niet aanmeld op je account bij Plus500, wordt er vanaf dat moment 10 dollar per maand in rekening gebracht aan inactiviteitskosten. Dit wordt van je trading account gehaald. Zodra je je weer aanmeld bij Plus500, stoppen deze kosten weer.

Deze kosten worden gerekend, om het platform draaiende te houden ook als je niet actief bent. In mijn optiek is dit er gewoon om ervoor te zorgen dat je wel actief blijft op het platform. Maar 1x in de drie maanden aanmelden is geen grote opgave, dus zolang je dat doet hoef je dit niet te betalen.

Geld Storten en Opnemen

Bij Plus500 kun je via de volgende methodes geld storten op je account:

Ideal

Creditcard

Paypal

Skrill

Bankoverschrijving

De minimale storting die je hier moet doen is 100 euro. Zoals je hier boven kunt zien is het ook mogelijk om via een bankoverschrijving geld te storten, de minimale storting voor een bankoverschrijving is 500 euro.

Via deze opties gaat het storten van geld altijd erg soepel, ik heb daar tot nu toe nog geen problemen mee gehad.

Geld opnemen is ook niet ingewikkeld. Je gaat hiervoor in het menu naar ‘fondsen’, daar klik je op de knop ‘opnemen’:

Geld opnemen Plus500 Review.

Daarna kun je een verzoek indienen om geld op te nemen. Het verwerken duurt 1 tot 3 dagen, dan duurt het nog 1 á 2 dagen voordat het geld op je rekening staat. Ik hou zelf ongeveer 5 dagen aan voordat het geld weer op mijn rekening staat na een aanvraag.

Plus500 Review: Het Handelsplatform

Dit is naar mijn mening een van de punten waarmee deze broker zich onderscheid van veel concurrenten. Het ziet er allemaal duidelijk en clean uit. Ik moest eerst wel even wennen voordat ik helemaal doorhad hoe alles werkte, maar daar heb je gelukkig een demo account voor.

Toen ik alles begreep, werkte het hele platform perfect. Het voordeel van CFD’s is ook dat je orders meteen worden uitgevoerd zodra je deze maakt, je hoeft niet te wachten totdat je order wordt gevuld. Daardoor werkt het allemaal ook lekker vlot.

Overzicht van het Plus500 handelsplatform. (illustratieve prijzen)

Als je het tradingplatform wat uitgebreider bekijkt, kom je er ook achter dat de informatie die je krijgt bij het openen van een positie erg uitgebreid is. Je kunt bijvoorbeeld real-time statistieken bekijken van andere traders.

Statistieken en informatie bij het tradingplatform. (illustratieve prijzen)

Er is veel informatie over de instrumenten in te zien, daardoor kun je op een goed overwogen manier je trades plaatsen. Ook weet je daardoor altijd wat het kost om een trade te plaatsen. Over dit deel van het platform van Plus500 heb ik niks aan te merken.

Grafiekensoftware

Het grootste deel van het scherm van het platform wordt gevuld met de grafiekensoftware. Daarop zie je de grafiek van de koers van je geselecteerde instrument. Er zijn aardig wat mogelijkheden om dit helemaal naar je eigen hand te zetten.

Je kunt bijvoorbeeld:

 • Makkelijk tekenen op de grafiek, zoals het plaatsen van support en resistance lijnen. Ook meer ingewikkelde tekeningen zoals een fibonacci-retracement kun je makkelijk op de grafiek plaatsen.
 • Tot 9 verschillende schermen indelen waar je verschillende instrumenten tegelijk in de gaten kan houden.
 • Gebruik maken van veel verschillende indicatoren, zoals Bollinger bands, moving averages of een RSI.
 • Tijdframe instellen van minuten tot aan weken.
 • Je stijl grafiek compleet aanpassen naar je eigen wensen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een lijngrafiek, holle kaarsen of een heikin-ashi grafiek.

De mogelijkheden die je hier krijgt zijn in de meeste gevallen meer dan genoeg. Het is minder uitgebreid dan bijvoorbeeld TradingView. Als je nog complexere strategieën gebruikt is dat misschien nog handig om erbij te hebben, maar voor de meeste mensen is deze software die je gratis kan gebruiken meer dan genoeg.

Demo Account

Ik kan me voorstellen dat je zelf ook wil proberen hoe het is om te traden met Plus500. Daarvoor is het demo account een uitstekende oplossing. Je hoeft alleen maar een account aan te maken (kan makkelijk door bijvoorbeeld te koppelen met Facebook).

Daarna krijg je op een fictieve rekening beschikking over €40.000,-. Je kunt daarmee posities openen, sluiten en dus traden precies zoals dat gaat op een account met echt geld.

Aanbevolen artikel: Plus500 Demo Account: gratis oefenen in 3 stappen!

Je kunt dit demo account net zo lang gebruiken totdat je zelfverzekerd genoeg bent om over te gaan op echt geld.

77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Overstappen naar een echt account

Zodra je het tijd vind worden om de overstap te maken, kun je dit gemakkelijk doen. In het linker menu staat een knop waar je kunt switchen tussen ‘Demo-Modus’ en ‘Echt Geld’.

Daarna moet je een aantal persoonlijke gegevens invullen en een kopie van je legitimatiebewijs uploaden. Dit heeft te maken met de strenge regelgeving waaraan Plus500 moet voldoen. Het invullen van deze gegevens kost vaak niet langer dan een kwartier.

Zodra je bent overgeschakeld naar een account met echt geld, kun je ook altijd nog simpel terugschakelen naar je demo-account. Daardoor kun je trade-plannen ook nog uittesten met je fictieve account, voordat je het in de praktijk met echt geld gebruikt.

Plus500 app

Voor deze Plus500 review heb ik ook gekeken naar de app van deze broker. Ik moet zeggen dat deze app mij echt enorm is meegevallen. Ik heb in het verleden wel eens beleggings- en tradingapps gebruikt, maar mijn ervaring daarmee was vaak niet zo positief.

Plus500 app (illustratieve prijzen)

De app van Plus500 is erg overzichtelijk en in één oogopslag kan ik mijn lopende posities bekijken en aanpassen.

De app is beschikbaar voor zowel iPhones en Android toestellen, veel andere gebruikers laten ook positieve reviews achter:

Plus500 review van de app.
Positieve Plus500 reviews voor de app

Ik gebruik de app zelf eigenlijk vooral om mijn lopende posities in de gaten te houden, de technische analyse kun je het beste op de computer doen. Daarvoor is een telefoon gewoonweg niet handig in gebruik.

Plus500 Review: Klantenservice

Je kunt op drie manieren contact opnemen met Plus500, dit zijn:

 • Mail: je kunt een contactformulier invullen via de website. De klantenservice probeert dan zo snel mogelijk bij je terug te komen met een antwoord.
 • Livechat: via een knop rechtsonder in het scherm op je handelsplatform kun je ook met Plus500 contact opnemen. Dit gaat via de livechat.
 • Whatsapp: via het bedrijfsaccount op Whatsapp kun je ook vragen stellen en contact opnemen.
plus500 review van de klantenservice.
De opties om contact op te nemen met Plus500.

Je kunt dus helaas geen telefonisch contact opnemen. Overigens zie ik dat amper bij online brokers. Via de boven

Ik heb dit zelf ook geprobeerd, alleen duurt het naar mijn mening te lang voordat je geholpen wordt. Er wordt wel bij gezegd dat ze via livechat 24/7 te bereiken zijn. Maar als je een paar uur moet wachten op antwoord, heb je daar ook vrij weinig aan.

Ik moet ze wel een klein punt nageven, de livechat is in het Nederlands. Je kunt dus je vraag gewoon aan een Nederlandse helpdesk stellen. Het is dus vaak wel even wachten op antwoord, maar je hebt in ieder geval niet te doen met een niet Nederlands sprekende medewerker.

Daytraden bij Plus500

Veel mensen vragen zich af of deze broker ook geschikt is om mee te daytraden. Het antwoord daarop is ja, Plus500 is uitermate geschikt om mee te daytraden. Je kunt posities razendsnel openen omdat je te maken hebt met CFD’s. Je hebt alles op één plek, denk hierbij aan je grafieken en andere tools, net zoals het uitvoeren van orders.

Het werkt dus goed om bij deze broker te daytraden, mocht je dat jezelf nog afvragen.

Crypto traden bij Plus500

Crypto traden bij Plus500 ligt net iets ingewikkelder. Je kunt namelijk niet letterlijk traden in crypto’s bij deze broker. Als je een positie opent, krijg je namelijk niet echt de coins in handen. Je handelt dan in crypto CFD’s. Je speculeert bij Plus500 in de onderliggende waarde van een cryptocurrency. Het is dus wel mogelijk om te handelen op de waarde van crypto’s, maar niet in de echte munten zelf.

Voordelen

Plus500 is een degelijke broker om bij te traden, hieronder lees je alle voordelen nog eens op een rijtje:

 • Een van de grootste spelers ter wereld op het gebied van online trading.
 • Fantastisch platform met alles wat je nodig hebt om te traden op één plek.
 • Je geld staat altijd beschermd op een aparte rekening.
 • Lage kosten in de vorm van spreads
 • Veel verschillende manieren om je geld te storten.
 • Snelle uitbetaling, binnen enkele dagen staat het geld op je rekening.
 • Uitstekend demo account die je onbeperkt kan gebruiken.

Dat zijn de punten waar ik Plus500 echt in vind uitblinken, daarbij komt nog dat ze streng worden gecontroleerd door een Europese financiële waakhond. Waardoor je er van uit mag gaan dat je deze broker kan vertrouwen.

Nadelen

Er zitten ook een paar kleine nadelen aan het traden met deze broker, die ik ook wil benoemen in deze Plus500 review:

 • De klantenservice reageert in mijn mening niet snel genoeg, het duurt soms te lang voordat je antwoord krijgt op je vragen.
 • De educatiemogelijkheden zijn beperkt. Er zijn wel instructievideo’s maar die zijn vaak nog ingewikkeld en kunnen beter.

Plus500 Review: Conclusie

Uiteindelijk probeer ik er in deze Plus500 review achter te komen of deze broker betrouwbaar is. Ik kan na het gebruiken van dit platform zeggen: ja, Plus500 is een betrouwbare broker.

Je kunt hier met een gerust hart traden, door alle regulaties en maatregelen is het veilig om hiermee aan de slag te gaan. Verder staan er ook veel andere reviews online die ook erg positief zijn over deze broker.

Plus500 is naar mijn mening een competitieve broker en op het gebied van CFD’s een van de betere op de markt. Het demo account is ideaal om mee te beginnen als je nog weinig ervaring hebt, dit kost je verder niks. Daardoor kun je dit net zolang gebruiken totdat je klaar bent om met echt geld aan de slag te gaan.

De spreads bij deze broker zijn laag, dit zijn ook de belangrijkste kosten die je maakt als je hier gaat traden. Er zijn ook andere kosten, maar met de meeste andere kosten heb je vaak niet veel van doen.

Al met al is dit zeker een broker om uit te proberen! Dat kun je gelukkig gratis doen doormiddel van een demo account.

77% van de retailbeleggers verliest geld met CFD’s.

Veelgestelde Vragen

Hoe werkt Plus500?

Bij Plus500 handel je in CFD’s. Dat betekent dat je speculeert op de onderliggende waarde van een financieel instrument. Je bent hier dus nooit daadwerkelijk eigenaar van bijvoorbeeld een aandeel.

Hoelang duurt het voordat Plus500 uitbetaald?

Na uitvoerig testen van het platform van Plus500 kwam ik tot de conclusie dat deze broker gemiddeld binnen 5 dagen uitbetaald na een aanvraag tot uitbetaling.

Waar is Plus500 gevestigd?

Het hoofdkantoor van Plus500 bevindt zich in Israël.  Plus500CY Ltd is een in Cyprus gebaseerd bedrijf met kantoren in Limassol. Het bedrijf is geautoriseerd en gereguleerd door de CySEC, met licentie nr. 250/14, CFD’s aan te bieden in verschillende onderliggende producten.

Wat zijn contracten Plus500?

Bij Plus500 handel je in CFD’s. Dit staat voor ‘Contract For Difference’. Je handelt in contracten waarmee je speculeert op de stijging of daling van een financieel instrument.

Is Plus500 betrouwbaar?

Na uitvoerig testen en onderzoek kan ik concluderen dat Plus500 absoluut een betrouwbare broker is. Je geld staat beschermd op een aparte rekening en ze worden streng gecontroleerd door verschillende financiële instanties.

Hoe kan ik mij aanmelden bij Plus500?

Je kunt je via de link bovenaan dit artikel makkelijk aanmelden bij Plus500. Nadat je een account hebt aangemaakt kun je eerst oefenen op een demo account, voordat je overstapt op echt geld.

Foto van auteur
Auteur
Jan Willem
Hoi! Ik ben de man achter Tradebaas. Met deze website bouw ik een platform voor mensen om meer te leren over traden & beleggen.

Plaats een reactie