eToro Demo Account: Handleiding & Review (2023)

Het eToro Demo Account is een goede manier om meer te leren over online trading, zonder dat je daarvoor echt geld hoeft te gebruiken.

Als je een account opent krijg je 100.000 Euro tot je beschikking die je kan investeren in alle mogelijke instrumenten op het platform.

In deze handleiding lees je hoe je gemakkelijk een demo account opent bij eToro en geef ik een review over het virtuele platform waar je dus gratis kan oefenen!

51% van de particuliere beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren. eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt gevaar.

Zo open je een eToro Demo Account

Stap 1: Ga naar de website

Eerst is het belangrijk om naar de website van eToro te gaan. Via deze link kom je meteen op de juiste pagina terecht.

Stap 2: Klik op ‘PROBEER HET NU’

Het kan soms even zoeken zijn om de juiste pagina te vinden om een demo account te openen. Maar via bovenstaande ben je er meteen. Je ziet dan de volgende pagina:

eToro Demo Account

Via die knop kun je een account aanmaken op het platform van eToro. Dat brengt je bij de volgende stap.

Stap 3: Maak een account aan

Zo simpel is het, je kunt nu een account aanmaken op het platform van eToro.

account aanmaken eToro

Het kan op de ouderwetse manier gewoon via e-mail, maar je kan ook lekker vlot een eToro demo account aanmaken via Facebook of Google.

Stap 4: Zorg ervoor dat je account op ‘Virtual Portfolio’ staat

Als je voor het eerst je account opent is het mogelijk dat er staat dat je 0 euro in je portfolio hebt staan. Dit ziet er zo uit:

eToro platform.

Aan de donkere balk boven is ook te zien dat dit gaat om het account waar je echt geld op kunt storten. Dat is niet wat je wil als je gaat oefenen op een demo account.

Daarom kun je via een knop linksboven je echte account schakelen naar een virtueel account:

Zo schakel je over naar het virtuele eToro account.

Na het overschakelen ziet het platform er nu zo uit:

eToro overschakelen naar virtueel account.

Zoals je ziet is de balk bovenin verandert naar een blauwe kleur. Ook staat er nu 100.000 dollar virtueel vermogen op je account om mee te oefenen.

Stap 5: Verken het platform!

Gefeliciteerd! Je kunt nu aan de slag met het virtuele demo account van eToro. Nu kun je onbeperkt oefenen met nep geld om op deze manier het platform en traden te ontdekken.

51% van de particuliere beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren. eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt gevaar.

eToro Demo Account Review

Tijd om het te hebben over mijn ervaringen met het eToro demo account (bij eToro noemen ze het een virtueel account, maar demo account vind ik beter klinken).

Naar mijn mening is het demo account van eToro een van de meest simpele manieren om te starten met online trading. Je kunt hier op een laagdrempelige wijze alles ontdekken wat het platform te bieden heeft.

Je kunt experimenteren met stop loss, CFD’s, copy trading en nog veel meer. Met de 100k die je ter beschikking krijgt, heb je ook genoeg virtueel vermogen om verschillende dingen te testen. Zo ontdek je wat voor jou het beste werkt.

eToro Trading Academy

Een andere mooie bijkomstigheid bij eToro is de trading academy. Dit is een online plek waar je ontzettend veel gratis informatie kunt krijgen over traden. Denk hierbij aan webinars, online cursussen en advies van ervaren traders.

Door deze academy wordt het nog makkelijker gemaakt om alles onder de knie te krijgen.

Op dit moment is de academy nog wel alleen in het Engels te bekijken helaas.

Conclusie: wel of geen eToro demo account openen?

Surprise, surprise. Ik heb hier een erg simpel antwoord op: Ja, maak vooral een demo account aan bij eToro. Maar staar je niet blind op alleen deze broker. Er zijn tal van brokers die een gratis demo account aanbieden aan beginnende traders. Zo raad ik je ook aan om een demo account aan te maken bij Colmex Pro en Plus500.

Op deze manier kun je ontdekken welk platform het beste bij jou en je trading stijl past.

Nog vragen over het bovenstaande bericht? Laat het vooral weten in de reacties hieronder!

51% van de particuliere beleggers verliest geld met de handel in CFD’s bij deze aanbieder. Overweeg of jij je het hoge risico op verlies kunt permitteren. eToro is een multi-asset investeringsplatform. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt gevaar.

DISCLAIMER

Houd er rekening mee dat CFD’s complexe instrumenten zijn en een groot risico met zich meebrengen om snel geld te verliezen als gevolg van de hefboomwerking. 51% van de particuliere beleggersrekeningen verliest geld bij het handelen in CFD’s bij deze aanbieder. U moet overwegen of u begrijpt hoe CFD’s werken en of u het zich kunt veroorloven het grote risico te lopen uw geld te verliezen.

Deze communicatie is alleen bedoeld voor informatieve and educatieve doeleinden en moet niet worden gezien als investeringsadvies of aanbevelingen. In het verleden behaalde resultaten geven geen indicatie voor toekomstige resultaten.

Copy Trading is geen beleggingsadvies. De waarde van uw beleggingen kan stijgen of dalen. Uw kapitaal loopt gevaar.

Beleggen in crypto-activa is in sommige EU-landen zeer volatiel en ongereguleerd. Geen consumentenbescherming. Er kan winstbelasting van toepassing zijn.

eToro USA LLC biedt geen CFD’s aan en geeft geen verklaringen en aanvaardt geen aansprakelijkheid met betrekking tot de juistheid of volledigheid van de inhoud van deze publicatie, die is opgesteld door onze partner met behulp van openbaar beschikbare, niet-entiteitsspecifieke informatie over eToro.

Foto van auteur
Auteur
Jan Willem
Hoi! Ik ben de man achter Tradebaas. Met deze website bouw ik een platform voor mensen om meer te leren over traden & beleggen.

Er wordt geen informatie of financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

Plaats een reactie