Daytraden met kleine bedragen? Zo doe je dat!

Een van de meest gestelde vragen die ik krijg is: “kan ik ook daytraden met kleine bedragen?”. Er wordt heel verschillend over gesproken, maar in deze blog leg ik je uit waarom dit wel mogelijk is én hoe je dit op een simpele manier doet. Lees dus snel verder!

Hoeveel geld heb je nodig om te daytraden?

Veel mensen denken dat een flink bedrag nodig hebt om te beginnen met daytraden. Dit is ook deels waar. Dit gaat namelijk om de Pattern Day Trader regel. Dit is een regel die inhoudt dat wanneer je meer dan vier trades per week plaatst, er minimaal 25.000 dollar op je bankrekening moet staan.

Dit is een regel die in principe alleen geldt voor Amerikaanse gereguleerde brokers. Maar er zijn gelukkig ook veel verschillende ‘offshore brokers’ die niet aan deze regel hoeven te voldoen. Dit zijn voornamelijk CFD brokers.

Meer leren? Lees dan ook mijn ultieme gids over crypto daytraden voor beginners!

Daytraden met kleine bedragen

CFD staat hier voor ‘Contract For Difference‘ en houdt in dat je kunt traden met een hefboom. Dit betekent in feite dat je geld van de broker leent om je trade mee te vermenigvuldigen. Waardoor je mogelijk meer winst kunt maken, maar ook meer verlies. Het hefboomeffect is dus op zowel de winsten als verliezen.

Welke brokers accepteren kleine bedragen?

Er zijn verschillende brokers die het mogelijk maken om te traden met kleine bedragen. Een van de beste is Plus500. Dit is een broker die puur handelt in CFD’s, waardoor het mogelijk is om te daytraden met kleine bedragen.

Een andere interessante broker is Tradenet. Hier kun je voor een inleg van 500 dollar, traden met een account van 14.000 dollar. Van de winst die je met dit account maakt mag je 70% houden. Het mooie is ook, je mag 700 euro verliezen. De 200 euro verschil met je inleg, neemt Tradenet dus op hun rekening.

Daytraden met 100 euro

Daytraden met 100 euro

Dit blijft ook een van de meest gestelde vragen als het gaat om daytraden met kleine bedragen: is het mogelijk om te daytraden met 100 euro? Mijn antwoord daarop is: ja, dat kan. Mits je heel goed weet wat je doet. De meeste mensen die handelen in CFD’s verliezen geld, ga dus altijd ook zeker na of je goed weet wat je doet. Anders kun je net zo goed naar het casino gaan.

Daytraden met kleine bedragen: een stappenplan

Hieronder staat een kort stappenplan, hoe jij aan de slag kunt gaan om te daytraden met kleine bedragen.

Stap 1. Maak een demo-account aan

Als je wil traden, heb je een broker account nodig. Ik raad je aan om eerst bij verschillende brokers een account aan te maken, om te kijken welke het beste bij je past. Denk bijvoorbeeld aan Plus500 of Tradenet.

Stap 2. Start met papertraden

Voordat je met echt geld aan de slag gaat, raad ik je eerst aan om te oefenen met nepgeld. Ook als je al veel ervaring hebt. Zo kun je het platform eerst ontdekken, voordat je je zuurverdiende centen op het spel zet.

Stap 3. Hou het nieuws in de gaten

Daytrading nieuws

Als je gaat daytraden met kleine bedragen, wil je misschien wat minder risico lopen. Daardoor kan het slim zijn om te traden op nieuwsgebeurtenissen. Waardoor er misschien minder risico is op een neerwaartste trend.

Stap 4. Koop en/of verkoop de aandelen

Dan is het natuurlijk belangrijk om de aandelen daadwerkelijk te kopen of te verkopen. Zorg ervoor dat je van tevoren goed weet hoeveel je van het aandeel wil (ver)kopen en tegen welke prijs.

Stap 5. Stap op het juiste moment uit

Het allerbelangrijkste is om op het juiste moment uit te stappen. Het beste is om een stoploss te plaatsen, zodat je geen onverwachte verliezen maakt.

Let hier op!

Alles wat hierboven staat beschreven is leuk en aardig. Maar ik wil je wel nogmaals meegeven dat er een heel hoog risico hangt aan het handelen in CFD’s. De ruime meerderheid van de mensen verliest zijn geld. Je moet je dus goed afvragen of jij het hoge risico op verlies kun veroorloven.

Conclusie

Als je wil beginnen met daytraden met kleine bedragen, is dat zeker mogelijk. Mits je zeker weet wat je aan het doen bent. Als je nog maar net begint met daytraden doe je er goed aan om bijvoorbeeld eerst wat boeken te lezen, of een cursus te volgen. Overigens heeft Tradenet ook een cursus die je gratis krijgt als je een account van 500 dollar afsluit. Wil je eerst kijken of daytraden wat voor je is? Lees dan eerst eens daytrading voor dummies.

Foto van auteur
Auteur
Jan Willem
Hoi! Ik ben de man achter Tradebaas. Met deze website bouw ik een platform voor mensen om meer te leren over traden & beleggen.

Er wordt geen informatie of financieel advies met betrekking tot online handelen aangeboden via contact.

1 gedachte over “Daytraden met kleine bedragen? Zo doe je dat!”

Plaats een reactie